Vleesch. 100x een plantaardige ode aan vleesklassiekers

Auteur(s): De Vegetarische Slager
Publicatie: oktober 2021
Prijs: € 25,--
Taal: Nederlands

In “Vleesch – 100x een plantaardige ode aan vleesklassiekers” vind je honderd heerlijke recepten voor de vleesliefhebber, geselecteerd door De Vegetarische Slager. Met tips en tricks om traditionele gerechten te hacken, zodat je nog steeds je favoriete (familie)recepten op tafel zet. Van vegan Beef Wellington tot de beroemde Chicken & Waffles en van Rendang tot Coq au Vin met Kipstuckjes – plantaardige feel good-gerechten zonder iets in te leveren op smaak en beleving. Met inspirerende interviews van chefs en kartrekkers van de voedselrevolutie, variërend van astronaut tot driesterren-Michelin-chef. Een musthave voor de vleesliefhebber die niets wil laten schieten.

‘Ik vind vlees zo lekker dat ik het vegetarisch maakte,’ zegt oprichter van De Vegetarische Slager Jaap Korteweg. Een decennium geleden maakte het publiek in een nostalgisch slagerijtje op het Haagse Spui kennis met de eerste plantaardige vleeschproducten van deze slager, en inmiddels zijn de vegan Kipstuckjes en Gehacktballen niet meer weg te denken uit de supermarkten. De Vegetarische Slager groeide in tien jaar uit tot een fenomeen, met verkrijgbaarheid in – intussen – 45 landen.

In Vleesch vind je honderd heerlijcke recepten voor de vleesliefhebber. De recepten zijn verdeeld over vijf eetmomenten: ontbijt, brunch & lunch, lecker snacken, doordeweecks, weeckend en tradities. Vleesch biedt tips en tricks om traditionele feel good-gerechten te hacken, zodat je dankzij De Vegetarische Slager nog steeds je favoriete (familie-) recepten op tafel zet. Op z’n plantaardigst, zonder iets in te leveren aan smaack en beleving.