De verborgen impact. Alles voor een eco-positief leven (Herziene editie)

Auteur(s): Babette Porcelijn
Publicatie: oktober 2017
Prijs: €22,50
Taal: Nederlands

Elke ochtend een minuutje korter douchen om de wereld te redden? Een goed begin, maar je kunt die dag een veel groter verschil maken door geen vlees te eten. Effectief verduurzamen begint met weten wat de daadwerkelijke impact van iets is.

Babette Porcelijn liet de totale impact van zaken uit ons dagelijks leven (zoals vlees, spullen, wonen, auto, vliegen, kleding & textiel en zuivel & eieren) doorrekenen. Ze laat zien dat driekwart van de impact op onze planeet verborgen is: zo heeft niet alleen de benzine die je auto verbruikt effect op het milieu, maar ook alle vervuiling die komt kijken bij het produceren van die auto.

In dit boek geeft ze aan de hand van toegankelijk gepresenteerde cijfers handvatten voor bedrijven en consumenten om een negatief effect om te zetten in een eco-positieve bijdrage aan onze planeet.

  • Herziene editie met nieuwe vormgeving, verbeterde doorrekeningen en nieuwe berekeningen (o.a. plastic soep, elektronica & data)
  • Tegelijkertijd lancering van (gratis) online tool om je eigen impact te berekenen

Babette Porcelijn studeerde industrieel ontwerpen aan de TU Delft en heeft haar eigen ontwerpstudio. Ze kwam na verschijning van De verborgen impact (gefinancierd d.m.v. crowdfunding) direct binnen in de Trouw Duurzame 100-lijst en werd genomineerd voor de Dutch Design Awards 2017. Ze schrijft populaire blogs over duurzaamheid voor Bedrock en is inmiddels uitgegroeid tot een veelgevraagd spreker en denker over duurzaamheid, voor o.m. De Correspondent, ministerie van OCW, Eneco en het WNF.

Zelf heeft ze besloten nooit meer te vliegen: ‘tenzij ik tienduizend mensen in New York mag toespreken over dit boek. Dan zijn de positieve effecten groter dan de negatieve.’