Tien ideeën voor een Circu-Lean organiseren

Auteur(s): Bowine Wijffels en Linda Louwissen 
Publicatie: november 2018
Prijs: € 7,50
Taal: Nederlands

Bestel nu online rechtstreeks bij de uitgever.

Kunnen we aan de hand van de 10 belangrijkste klantvragen uit de Lean praktijk met behulp van Biomimicry een nieuw perspectief ontwikkelen op de Lean aanpak? Daarmee Lean geschikt maken voor een circulaire wereld en het Biomimicry gedachtegoed toegankelijk maken voor bedrijven.

Het boekje bevat de neerslag van de zoektocht van de auteurs. Het werd een zoektocht met hier en daar stevige hoofdbrekens maar vooral met nieuwe inzichten. Maar ook met praktische inzichten en mooie perspectieven.

Tien ideeën voor Circu-Lean organiseren is geschreven op basis van 10 klantvragen en betreffen bedrijfsprocessen rondom producten en diensten. De voorbeelden komen veel uit productiebedrijven omdat die het praktisch en tastbaar maakt. Maar de organisatieprincipe van Lean en Biomimicry die we bespreken zijn zonder twijfel toepasbaar op alle vormen va organisaties, dus ook voor dienstverlening, overheid en non-profit. Het inrichten van een circulaire economie vraagt een veel integraler perspectief. Het gaat in de ogen van de auteurs niet over spullen, maar over anders omgaan met grondstoffen en anders omgaan met elkaar.

Download het boekje (pdf)