Ondernemen voor de planeet. 80 Wereldideeën

Auteur(s): Sylvia Darnit, Matthieu le Roux
Publicatie: juni 2010
Prijs: € 24,95
Taal: Nederlands

Morgen zal zijn wat we er zelf van maken.

Evenwicht tussen economie en ecologie, Sylvain Darnil en Mathieu Le Roux laten zien dat het mogelijk is. Ze reisden de wereld over op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen steken, met nieuwe vindingen komen en met hun oprechtheid en daadkracht inspirerende projecten van de grond tillen.
De vrouwen en mannen die in dit boek aan het woord komen, zijn met hart en ziel ondernemer. Tegelijk hebben ze begrepen hoe groot de gevaren zijn die onze planeet bedreigen. En ze zijn vastbesloten de situatie niet te óndergaan, maar ervóór te gaan om oplossingen te vinden. Zij leveren ieder vanuit hun eigen cultuur, omgeving en overtuiging een positieve bijdrage aan de verduurzaming van de aarde.
Ondernemen voor de planeet is drager van een optimistische boodschap en toont aan dat het mogelijk is om oplossingen te vinden die anders zijn, maar even doeltreffend. Even aangenaam en winstgevend, maar veel duurzamer en met veel meer respect voor de mens en zijn omgeving.

Sylvain Darnil (1980) volgde zijn opleiding aan de l’ESSCA (l’Ecole Superieure des Sciences Commerciales d’Ángers). Mathieu Le Roux (1977) studeerde in Parijs aan de HEC (Haute Ecole de Commerce) die opleidt tot topfuncties bij overheid en bedrijfsleven. Samen reisden zij rond de wereld, bezochten 38 landen en analyseerden 113 duurzame initiatieven. 80 daarvan selecteerden zij voor dit boek.