“Mensen, het is lastig maar het kan…’. De woorden van Jan Terlouw

Auteur(s): Marjolein Westerterp
Publicatie: oktober 2020
Prijs: € 17,50
Taal: Nederlands

Jan Terlouw zet zich nog altijd iedere dag in voor een betere samenleving en wereld. Samen met Marjolein Westerterp filosofeert hij hier volop over thema’s als verandering, leiderschap, fantasie, liefde, optimisme en vrijheid. Een boek voor iedereen die wel een hart onder de riem kan gebruiken.

‘Het publieke belang is het belang van de toekomst. Een leefbare aarde voor de jeugd. Daarom, politici, doe dat! Laat zien dat je er bent voor het publieke belang. Je bent ervoor om de jeugd op een aarde te laten leven die zichzelf kan herstellen, een jeugd te geven waarin we elkaar weer vertrouwen, waar de touwtjes weer uit de brievenbus kunnen hangen.’ – Jan Terlouw

Terlouw stelt voor om de natuur te zien als compagnon en niet als slaaf die je kunt uitbuiten. Om elkaar weer te vertrouwen en op te houden met het verwoesten van de aarde. Zijn rijke loopbaan op het gebied van de wetenschap, politiek en schrijverschap leverde Terlouw nog meer inzichten op. Die gebruikt hij om zich onvermoeibaar, met veel passie en optimisme, in te zetten voor de toekomst van de generaties na ons.

Marjolein Westerterp is met de pen grootgebracht en deze altijd trouw gebleven. Ze is een veelzijdig auteur, chroniqueur van het Koninklijk Huis, en hoofdredacteur van Oog voor Afrika.

Jan Terlouw is wetenschapper, politicus, auteur en, sinds zijn beroep op het touwtje uit de brievenbus, voorvechter van een beter Nederland. Op 15 november wordt hij 89 jaar.