Kapitaal vertrouwen, Goed Geld voor een Duurzame Toekomst

Auteur(s): Marleen Janssen Groesbeek en Bouwe Taverne
Publicatie: november 2012
Prijs: € 27,75
Taal: Nederlands

Bestel nu online rechtstreeks bij de uitgever.

Als bankiers voor banksters uitgemaakt worden, een combinatie van banker engangster, dan valt het als bankier niet mee nog plezier te hebben op verjaardagsfeestjes. Bankiers zijn echter net gewone mensen, die blootstaan aan verleiding en werken met grote kapitalen.

Het vertrouwen in de financiële sector is behoorlijk beschadigd en niet eenvoudig te herstellen. In en om de sector worden wel veel initiatieven genomen om dit vertrouwen terug te winnen. In Kapitaal Vertrouwen vertellen meer dan 40 specialisten daarover vanuit hun eigen positie, ervaring en inzichten. Allemaal denken ze na over de toekomst van onze economie en over de wereld als geheel.

Want ook in de ‘reële economie’ lopen we tegen de grenzen aan, denk aan het gebrek aan grondstoffen, energie en water. Kapitaal Vertrouwen – Goed Geld voor een Duurzame Toekomst laat zien dat bankiers kunnen helpen om de economie verder te vergroenen en moderniseren.

Kapitaal Vertrouwen geeft een hoopvol beeld van wat er in de financiële wereld gebeurt. De auteurs hopen mee te kunnen bouwen aan nieuw vertrouwen in deze sector.

Over de auteurs
Marleen Janssen Groesbeek is oprichter en bestuurslid van Platform Pure Winst en beleidsmedewerker Duurzaamheid bij Eumedion. Bouwe Taverne is adviseur en opleider op het gebied van duurzaam ondernemen. Tot 2012 was hij hoofd van de afdeling Duurzame Ontwikkelingen van Rabobank Nederland.