Het onzichtbare label. Perspectief op duurzaam handelen

Auteur(s): Evert-jan Quak (i.s.m. SOMO)
Publicatie: september 2009
Prijs: € 19,50
Taal: Nederlands

Veel mensen zijn zich bewust van de grote structurele problemen die bestaan in de internationale productie en handel. Maar willen we een bijdrage leveren aan een betere wereld, dan lopen we al gauw tegen grote dilemma’s aan: door onze eigen consumptiepatronen houden we misstanden ook weer in stand. De benodigde informatie blijkt onbetrouwbaar en voor veel producten is er gewoon geen duurzaam alternatief. De schade aan mens en aarde blijft als gevolg daarvan onzichtbaar op de labels van bijvoorbeeld onze mobiele telefoons, spijkerbroeken en medicijnen.
De mens is naast consument ook werknemer, spaarder en soms ook belegger. Hij of zij kan daarom op verschillende manieren invloed uitoefenen op keuzes van bedrijven en overheden die de wereld schoner en eerlijker kunnen maken.
Het onzichtbare label laat zien dat de huidige regels, wetten en gedragscodes niet afdoende zijn om te komen tot werkelijk eerlijke, duurzame en ethische productievormen. Het boek biedt instrumenten en daagt de lezer uit om duurzaam te handelen.

Het boek is uitgegeven in samenwerking met SOMO (Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen).