Groeien met groen. Van entrepreneur naar ecopreneur

Auteur(s): Murk Peutz
Publicatie: september 2011
Prijs: € 14,95

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit het zakenleven. Ondernemers in het MKB vragen zich af hoe je groener kunt werken, met behoud van groei en winstgevendheid. Speciaal voor deze ondernemers is Groeien met Groen geschreven. Het bevat uitleg over het begrip “duurzaamheid”. Waar komt het vandaan en vooral, wat betekent het in de dagelijkse praktijk van bedrijven en ondernemers? Daarnaast gaat het boek in op de vraag wat burgers, en dus uiteindelijk klanten, verstaan onder duurzaamheid.

Vervolgens komen succesfactoren voor groen ondernemen aan de orde. De auteur onderscheidt drie belangrijke stappen op de weg van entrepreneur naar ecopreneur, de ondernemer met oog voor people, planet en profit. Vier ecopreneurs komen in het boek uitgebreid aan het woord. Het boek staat vol met voorbeelden uit de praktijk en is gemakkelijk leesbaar.

Voor iedereen die op tijd wil meedoen en leren van de ervaring van andere ondernemers, is dit boek bedoeld.

De auteur, mr. ir. Murk Peutz, is sinds 2004 verbonden aan Syntens Innovatiecentrum. Daavoor was hij werkzaam als manager en als ondernemer. Hij heeft aan het roer gestaan van diverse bedrijven in de industrie. Ook heeft hij een aantal jaren als consultant gewerkt bij de Boston Consulting Group. Eerder verschenen van hem de boeken “Ondernemers op onderzoek” en “Ben er morgen nog!”