Een te grote kist banenen. 35 visies op een duurzame wereld

Auteur(s): Eric Schoones
Publicatie: september 2009
Prijs: € 29,95
Taal: Nederlands

De toekomst van onze planeet staat ter discussie. Klimaat, voedsel, water, energie, krediet: in tijden van crisis het gesprek van de dag. Maar wat doen we ermee? Vertrouwen op de technologie of halen we de broekriem aan? Wie steekt zijn kop in het zand, wie gaat er op de barricaden? Zal de tijd het leren, lost de natuur het zelf op? Hoe wezenlijk is voor ons leven met de aarde? In een dertigtal interviews gaan beeldbepalende Nederlanders in op deze vragen.

Ruud Lubbers, Paul van Vliet en Midas Dekkers filosoferen een rode draad door het boek. Verder vertellen Irene van Lippe-Biesterfeld, Wouter van Dieren, Maarten ’t Hart, Jan Pronk, Arnold Heertje, Jan en Sanne Terlouw, Froukje Jansen, Harm Edens, Lucas Reijnders, Thomas Rau, Jacqueline Cramer, Jonnie en Thérèse Boer, Anne-Marie Rakhorst, Alexander Rinnooy Kan en vele anderen over hun persoonlijke visie op een duurzame toekomst.

‘Een te grote kist bananen’ is een licht filosofisch en inspirerend boek voor een brede doelgroep, met prachtig fotomateriaal en interessante diepte-interviews.