Duurzaamheid is kleur bekennen

Auteur(s): Carola Wijdoogen (hoofdauteur), Folkert van der Molen e.a.
Publicatie: april 2024
Prijs: € 29,95
Taal: Nederlands

Dit jubileumboek markeert een decennium van de MVO-manager van het Jaar verkiezing en is een viering van de groei en ontwikkeling van duurzaamheidsmanagement.

‘Duurzaamheid is Kleur Bekennen’ is een must-read voor iedereen die werkzaam is en/of interesse heeft in duurzaamheidsmanagement. Het boek brengt de evolutie van deze beroepsgroep in kaart, met unieke persoonlijke verhalen van de winnaars, reflecties op trends in het vak en vooruitzichten naar de toekomst. Het belicht de voortdurende noodzaak voor duurzaamheid in een wereld waar ‘normaal’ nog altijd niet duurzaam is.

In het boek wordt, met 10 inzichten uit nieuw onderzoek onder duurzaamheidsmanagers, duidelijk dat hun rol een snelle en positievetransformatie ondergaat. De MVO-manager van de toekomst heet Chief Sustainability Officer (CSO) met de daarbij behorende rol in de boardroom. Waar het vak ooit begon met een focus op het vertellen van een aantrekkelijk verhaal over duurzaamheidsinitiatieven, ligt de toekomstige focus op het daadwerkelijk integreren van duurzaamheid in de bedrijfsstrategie. Deze cruciale verandering vraagt van zowel CSO’s en bedrijven om “kleur te bekennen”.

Het boek is opgedragen aan de veel te vroeg overleden Geanne van Arkel, de winnares van 2018. De opbrengsten van het boek worden geschonken aan een Voedselbos in Rhenen.