BEGIN met duurzaamheid. Hoe je in vijf stappen je eigen visie vormt en samen met anderen een nieuwe realiteit creëert

Auteur(s): Ilona Buddingh’-Maas
Publicatie: april 2017
Prijs: € 27,50
Taal: Nederlands

Kies ook voor leiderschap in duurzaamheid. In dit boek lees je welke concrete stappen je kunt zetten.

BEGIN met duurzaamheid beschrijft hoe je vanuit je eigen visie een unieke bijdrage levert. BEGIN ook, en kies ieder moment opnieuw voor:

– Bewustwording
– Erkennen van belemmerende systemen
– Gelijkwaardigheid
– In verbinding zijn
– Nemen van verantwoordelijkheid

Dit boek geeft niet alleen praktische handvatten om te veranderen, maar laat ook op een inspirerende manier zien hoe we met visie, creativiteit en samenwerking een nieuwe realiteit kunnen creëren die zowel maatschappelijk als economisch aantrekkelijk is.

Ilona Buddingh’-Maas heeft ruime werkervaring in de wereld van fast moving consumer goods. Met haar bedrijf con3bute, towards a sustainable planet, zet zij zich actief in voor het realiseren van een duurzame wereld, en adviseert en traint zij ondernemingen en professionals op basis van haar vijf BEGIN-stappen.

Intens, integer en interessant. BEGIN met duurzaamheid is een boek voor iedereen met een groen hart. BEGIN gewoon en laat dit boek je richtlijn zijn.
Tijn van Elderen, CEO Brabantia

Met dit boek dringt Ilona echt door tot in de kern: oriënteer je eerst op jezelf en ga dan vanuit eigen kracht en visie aan de slag om de wereld duurzamer te maken.
Een mooie aanvulling op de diverse boeken vol met MVO-modellen en methodes. BEGIN bij jezelf!

Folkert van der Molen, marketingmanager MVO-adviesbureau Sustainalize en manager www.duurzaam-ondernemen.nl

Het BEGIN-concept is prettig concreet en leid je vanzelf langs alle belangrijke stappen om je persoonlijke visie op duurzaamheid scherper te krijgen.
We hebben het gepresenteerd aan een bredere groep duurzaam betrokken collega’s. Het heeft hen, en mijzelf, verder op weg geholpen om
de persoonlijke relevantie en impact scherper te krijgen op het brede en belangrijke thema van duurzaamheid.

Tjeerd Krumpelman, Hoofd Business Advisory, Reporting & Stakeholder Management ABN AMRO | Duurzaam Bankieren

Een duurzame wereld begint bij jezelf. In dit heldere en grondige boek lees je hoe jij vanaf vandaag handen en voeten kunt geven aan een mooiere wereld.
Stephan Zeijlemaker, oprichter en directeur van Yumeko (eco bed- en badgoed)

Ideaal voor lezers die ‘ergens’ wel weten dát duurzaamheid belangrijk is, maar niet weten hoe, wat en waarom. Het is een theorieboek en werkboek in één en staat bovendien vol met ervaringen van de auteur die de vijf stappen heeft ontwikkeld en doorlopen. Dat maakt het boek heel persoonlijk en geeft het gevoel dat er iemand meeloopt met je eerste duurzame stappen.
Hilda Feenstra, auteur van het boek ’Duurzaam zijn moet je Durven’

Dit boek laat op krachtige wijze zien dat duurzame ontwikkeling begint bij wat iedereen vanuit zijn of haar rol kan bijdragen. Deze intentie is gecombineerd met het verkrijgen van inzicht in het geheel, wat ik als belangrijk zie om impact te creëren. Ik heb er alle vertrouwen in dat met dit boek in de hand velen waardevolle stappen zetten om de wereld een stukje duurzamer te maken.
André Nijhof, Professor Sustainable Business en Stewardship, Nyenrode Business Universiteit

Bekijk de preview van het boek (pdf)