Je begint vastberaden met gezond eten in het nieuwe jaar. Maar na een paar dagen maak je al minder gezonde en duurzame keuzes. Herkenbaar? De Scone app gebruikt AI en technologie om je te helpen. De Scone app helpt de omslag naar ‘future proof’ eetgewoontes te maken. Biologisch, gezond en met minder impact op het milieu. De app maakt gebruik van AI en inzichten uit de gedragspsychologie om je op de juiste momenten een duwtje in de rug te geven.

CEO Jan-Willem Rombouts: “Veel mensen denken dat het ingewikkeld is om gezonder en duurzamer te eten. Maar dat hoeft niet. In deze challenge, waarin we samenwerken met Ekomenu, bieden we creatieve recepten, korting op biologische maaltijdboxen en inspiratie om minder voedsel te verspillen.”

De app houdt bij welke keuzes je uitvoert en welke voornemens je volhoudt. Zo krijg je onmiddellijk inzicht in je CO₂-besparing. Met de app kun je daarnaast je energie-, brandstof en waterverbruik optimaliseren. Op basis van je energieverbruik, locatiegegevens en ingevulde voorkeuren ontvang je persoonlijk advies op het moment dat dit voor jou relevant is.

De Scone app download je in de Apple of Android store. Vervolgens meld je je aan voor de challenge.