Buitenwinkel Bever is gekozen tot  ‘ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year’ 2022-2023. De winnaar werd gisteren, 13 oktober, bekendgemaakt tijdens het ABN AMRO Retailer of the Year Gala. De andere genomineerden waren Ekoplaza en Auping.

In 2017 is de vakprijs ‘ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year’ geïntroduceerd. Hierbij bepaalt een jury samen met vakgenoten welke retailer in Nederland het beste presteert op het gebied van duurzaamheid. De winnaar van de prijs werd voor vijftig procent bepaald door het juryoordeel en voor vijftig procent door de stem van het publiek tijdens de categorie uitreiking. De jury bestond uit afgevaardigden van ABN AMRO, MVO Nederland, Fairtrade Nederland, Zeeman, Yoghurt Barn en Q&A.

Outdoorspecialist Bever is een voorloper en heeft de afgelopen tijd de leiding genomen om uitstroom van outdoorkleding beter te organiseren. Mede dankzij een eigen recycleproces, hoge designprincipes en repairservices inspireren zij klanten en medewerkers duurzamere keuzes te maken. Lees hier meer over Bever’s activiteiten op het gebied van duurzaamheid.