Beter Duurzaam, toonaangevend expert in duurzame energieoplossingen, heeft 1600 glas-glas zonnepanelen geïnstalleerd bij Hotel Van der Valk Houten. Dit project, voltooid in vier weken, maakt gebruik van SolarEdge’s nieuwste technologieën, waaronder omvormers, Power Optimizers en mogelijkheden van de SolarEdge ONE voor C&I.

Geavanceerde technologieën en materialen

Het project omvatte de installatie van 1.600 glas-glas zonnepanelen van Aiko Energy. Deze panelen worden gekenmerkt door een hoge efficiëntie, wat resulteert in een optimale energieopbrengst. SolarEdge omvormers en Power Optimizers dragen bij aan maximale veiligheid en energieopbrengst, terwijl Van der Valk Solar Systems de montage hardware levert. “Meer dan 50% van de Fortune100 bedrijven heeft SolarEdge technologie op ten minste één van hun daken. De hoge veiligheidsnormen van Solaredge maken het tot een voorkeurssysteem voor grotere organisaties. Het is goed om te zien dat een bedrijf als Van der Valk ook voor SolarEdge heeft gekozen om het hotel duurzamer te maken,” zegt Richard Poelstra van SolarEdge.

Innovatieve oplossingen voor energiebeheer

Een bijzonder aspect van dit project is het gebruik van de mogelijkheden van de onlangs gelanceerde SolarEdge ONE voor C&I. Dit energiemanagementsysteem werd op 19 juni tijdens de Intersolar-beurs in München gelanceerd voor de commerciële en industriële sector.

Beter Duurzaam is een van de eersten die toegang krijgt tot en werkt met innovatieve functies van dit systeem in Nederland,” vertelt Poelstra. “SolarEdge ONE for C&I is ontworpen voor naadloze integratie en optimalisatie van de opbrengst van zonne-energie. Hierdoor kan Hotel Van der Valk Houten profiteren van verbeterde energie-efficiëntie zonder de noodzaak van extra energieopslagcapaciteit in de vorm van batterijen,” aldus Poelstra.

Duurzaam effect

Met deze installatie zet Hotel Van der Valk Houten een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst. “Het zonnesysteem verlaagt de energiekosten en draagt tegelijkertijd bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Dit project onderstreept het streven van Hotel Van der Valk Houten naar groen ondernemen en duurzaamheid, iets waar zowel het hotel als wij van Beter Duurzaam erg trots op zijn”, aldus Arie De Blois van Beter Duurzaam. “De voltooiing van dit project is ook een geweldig voorbeeld van wat er mogelijk is wanneer hoogwaardige materialen en technologieën worden gecombineerd met toewijding en samenwerking,” voegt De Blois toe.