BCD Travel zet zich al jaren in voor duurzaamheid en heeft zich daarom aangesloten bij het Science Based Targets Initiative (SBTi), een initiatief van de Verenigde Naties om bedrijven meer te betrekken bij klimaatacties zoals vastgelegd in de Klimaatovereenkomst van Parijs. BCD  is de eerste wereldwijde zakenreisorganisatie die zich heeft aangesloten bij het SBTi en ondersteunt daarmee wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen om broeikasgassen terug te dringen. Een emissiereductiedoelstelling is ‘wetenschappelijk onderbouwd’ als deze is ontwikkeld om de opwarming van de aarde onder de 2 graden Celsius te houden ten opzichte van het pre-industriële niveau.

“We zijn er trots op deel uit te maken van het SBTi, vooral nu we vandaag Earth Day vieren,” zegt Kathy Jackson, Vice President en Executive Chair of Sustainability bij BCD. “Door ons milieubeleid af te stemmen op wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voldoen we aan de huidige en toekomstige wettelijke eisen. Zo leveren we zowel een bijdrage aan onze eigen wereldwijde klimaatdoelstellingen als die van onze klanten.”

Klanten en prospects vragen leveranciers steeds vaker of zij wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen hebben vastgesteld. Zo maakt UCB, een van BCD’s wereldwijde farmaceutische klanten, zich sterk voor een positieve maatschappelijke impact. Dit omvat o.a. het verminderen van de milieu-impact van hun gehele waardeketen. Ook heeft UCB op basis van hun eigen SBTi-doelstellingen een enquête uitgevoerd om leveranciers te beoordelen op hun milieuambities en -strategie op het gebied van CO2-emissies. Daarbij kreeg BCD van UCB de hoogste score (A-level).

“We zijn verheugd om samen te werken met een A-level leverancier en feliciteren BCD met hun geweldige inzet voor het milieu”, zegt Bals Sébastien, Head of Procurement bij UCB. “Samen zullen we de impact van onze bedrijfsactiviteiten op de klimaatverandering beperken.”

Advito, het onafhankelijke adviesbureau van BCD, werkt ook samen met klanten om wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen vast te stellen en te volgen. Advito’s ISO-gecertificeerde emissieschaal GATE4 helpt klanten de uitstoot van vlieg-, hotel-, trein- en autoreizen bij te houden. Klanten krijgen zo een compleet beeld van de milieu-impact van hun reisprogramma’s en zien waar effectieve veranderingen moeten worden doorgevoerd.

Een andere manier waarop BCD klanten helpt hun duurzaamheidsdoelen te bereiken is via SolutionSource®. Dit platform brengt klanten in contact met toonaangevende technologische oplossingen van derden zoals bijv. Climate Neutral Group en ClimatePartner, die o.a. diensten leveren om CO2-emissies te meten en te verminderen om klimaatneutraliteit te bereiken. BCD werkt ook met deze partners samen om een deel van haar eigen uitstoot te compenseren.