In deze aflevering van De Duurzame Podcast is Bart Nollen, Founder van Circular Investment en Co-Founder van Dayrize te gast. Hij spreekt samen met Thijs en Julia (De Duurzame Adviseurs) over positieve impact.

Circular Investment

Circular Investment investeert in vooruitstrevende, toekomstgerichte bedrijven en projecten die het bedrijfsleven, de maatschappij en het milieu ten goede komen. Het bedrijf werd gevormd door de groeiende wereldwijde uitdagingen van klimaatverandering en aanzienlijke druk op natuurlijke hulpbronnen. Circular Investment staat voor het circulaire beleggen met een nieuwe focus op schone energie, voeding, e-commerce en biobased economy. Met als doel een rol te spelen bij het beschermen van onze planeet voor toekomstige generaties.

Dayrize

Een van de bedrijven waar Circular Investment investeert is Dayrize. Dayrize helpt bedrijven en consumenten bij het verminderen van hun negatieve impact op de Aarde. Dit doet zij met de eerste duurzame impactmeettechnologie, die de milieu- en sociale effecten van consumptiegoederen kan beoordelen. Tot nu toe was het krijgen van inzicht in de impact van consumentenproducten erg complex. Het onderzoeken van een enkel product kan al snel 6 maanden lang duren en een prijs van 45.000 euro hebben.

The Dayrize Score lost dit probleem op! Dit doen zijn door een team van 20 van ’s werelds beste milieuwetenschappers, industrieel ecologen en technologie-experts samen te brengen. Het resultaat is de meest geavanceerde impactmeettechnologie die ooit is gemaakt en die zorgt voor transparantie in het hele productieproces. Dit maakt het voor zowel consumenten als bedrijven gemakkelijk om hun (negatieve) ecologische en sociale impact te begrijpen en uiteindelijk te verminderen.