Mattel, Inc. heeft onlangs in samenwerking met het Jane Goodall Institute, een Dr. Jane Goodall Inspiring Women Doll en 2022 Barbie Career of The Year Eco-Leadership Team geïntroduceerd: een Chief Sustainability Officer, Conservation Scientist, Renewable Energy Engineer en Environmental Advocate. De Inspiring Women pop en carrièrepoppenset zijn gecertificeerd CarbonNeutral en gemaakt van gerecycled oceaanplastic.

“We zijn er trots op om onze eerste duurzame Barbie Inspiring Women en Career of the Year Eco-Leadership team poppen te onthullen, die onze gezamenlijke inzet voor een duurzamere toekomst verder aantonen”, aldus Lisa McKnight, Executive Vice President en Global Head of Barbie and Dolls, Mattel. “Kinderen hebben meer rolmodellen nodig zoals Dr. Jane Goodall, want denken dat ze alles kunnen zijn is nog maar het begin – het zien maakt het verschil. We hopen dat deze collectie en eerbetoon aan een baanbrekende pionier voor vrouwen in de wetenschap en natuurbehoud kinderen inspireert om meer te leren over groene carrières, hoe ze de planeet kunnen beschermen en duurzame verhalen uit te voeren door middel van poppenspel.”

Inspirerende vrouw Dr. Jane Goodall

Net op tijd voor Wereld Chimpansee Dag op 14 juli, is Barbie trots om de beroemde etholoog en natuurbeschermer Dr. Jane Goodall, DBE, oprichter van het Jane Goodall Instituut, UN Messenger of Peace te erkennen om haar baanbrekende onderzoek en heldhaftige prestaties als humanitair, wetenschapper en activist te vieren. De lancering valt ook samen met de 62-jarige verjaardag van Dr. Jane Goodall’s eerste reis naar het bos van Gombe National Park in Tanzania.

De Inspiring Women Series brengt hulde aan moedige vrouwen die risico’s namen, regels veranderden en de weg vrijmaakten voor generaties om groter te dromen dan ooit tevoren. Dr. Jane Goodall sluit zich aan bij een lijst van ongelooflijke heldinnen van hun tijd, waaronder Ida B. Wells, Dr. Maya Angelou, Billie Jean King en Eleanor Roosevelt.

“Mijn hele carrière heb ik kinderen willen inspireren om nieuwsgierig te zijn en de wereld om hen heen te verkennen – net zoals ik deed toen ik 62 jaar geleden voor het eerst naar Tanzania reisde. Ik vind het geweldig om met Barbie samen te werken en jonge kinderen aan te moedigen om van hun omgeving te leren en het gevoel te krijgen dat ze een verschil kunnen maken”, aldus Dr. Jane Goodall. “Door dit partnerschap hoop ik de volgende generatie eco-leiders te inspireren om samen met mij onze planeet te beschermen en hen eraan te herinneren dat ze alles en overal kunnen zijn – in het veld, in het lab en aan tafel.”

2022 Barbie Carrière van het Jaar Eco-Leadership Team

In samenwerking met het Jane Goodall Instituut introduceert Barbie ook het 2022 Career of the Year Eco-Leadership Team, met vier rollen die werken om de planeet te beschermen en duurzaamheid op verschillende manieren te bevorderen. Deze set is ontworpen om kinderen aan te moedigen hun eigen duurzaamheidsverhalen uit te spelen en meer te leren over carrières waar ze misschien niet bekend mee zijn, waaronder een Chief Sustainability Officer, Conservation Scientist, Renewable Energy Engineer en Environmental Advocate.

Roots & Shoots + You Can be Anything™-serie

Als onderdeel van de voortdurende viering van de historische prestaties van Dr. Jane Goodall als leider in haar vakgebied, gaat Barbie een wereldwijde samenwerking aan met het Jane Goodall Instituut en maakt gebruik van hun wereldwijde jeugd Roots & Shoots programma om kinderen van alle leeftijden nieuwsgierig te maken naar het milieu en hen te leren over hun sociale en ecologische impact. In samenwerking met JGI’s Roots & Shoots, lanceert Barbie een wereldwijde uitdaging #NaturallyCuriousJane die kinderen aanmoedigt om de kleine stappen te ontdekken die ze kunnen nemen om grote veranderingen teweeg te brengen, zoals het maken van een natuurobservatiedagboek, het in kaart brengen van de gemeenschap en het uitbreiden van lokale groene ruimtes. Het merk vestigt ook de aandacht op Dr. Jane Goodall in een speciale aflevering van de Barbie You Can Be Anything-serie op het YouTube-kanaal van het merk.

De nieuwe serie voegt zich bij een groeiende lijst van lanceringen die in de lijn liggen van Mattels bedrijfsdoelstelling om tegen 2030 te komen tot 100% gerecycleerde, recycleerbare of biogebaseerde plastic materialen in alle producten en verpakkingen. Andere duurzame Mattel-producten zijn Barbie Loves the Ocean, de eerste lijn modepoppen gemaakt van gerecycled oceaangebonden plastic3; Fisher-Price® Rock-a-Stack® en Fisher-Price Baby’s First Blocks, gemaakt van bio-based plastic; UNO® Nothin’ But Paper, het eerste volledig recyclebare UNO-deck zonder cellofaan verpakkingsmateriaal; en de gecertificeerde CarbonNeutral Matchbox® Tesla Roadster en MEGA BLOKS™ Green Town™-lijn.

De set is hier via Bol.Com online te bestellen