Koninklijke BAM Groep heeft een plek verworven op de koploperslijst van CDP ‘The A List’: de CDP Climate Performance Leadership Index 2014 met de acties om de CO2-uitstoot te verlagen en de bedrijfsrisico’s met betrekking tot klimaatverandering te beperken.

Deze lijst is opgesteld door CDP, een internationale NGO die duurzame economieën stimuleert, op verzoek van 767 beleggers, die meer dan een derde van ’s werelds investeringskapitaal vertegenwoordigen.

De informatie die door bijna 2.000 bedrijven werd vrijgegeven, is geëvalueerd en gerangschikt volgens CDP’sscoremethode. BAM is een van de bedrijven met een A-status voor hun prestaties met betrekking tot het klimaat. Daarmee heeft de Groep een plek verworven op deze wereldranglijst voor bedrijven die zich inspannen om klimaatverandering te beperken.

BAM behoort sinds 2012 tot de koplopers met betrekking tot transparantie over hun invloed op klimaatverandering. Slechts een aantal van deze bedrijven laat ook betere prestaties zien. In 2014 behoort BAM ook tot de best presterende bedrijven.

Rob van Wingerden, CEO van Koninklijke BAM Groep: ‘Wij zijn trots op onze opname in de Climate Performance Leadership Index. Sinds 2008 werkt BAM aan het reduceren van de CO2-uitstoot. Wij zijn ervan overtuigd dat BAM’s positie op de lijst een erkenning is van dat wij met onze inspanningen op de goede weg zijn.’

CDP’s prestatie-scores zijn een middel voor institutionele beleggers en stakeholders om inspanningen van bedrijven tegen klimaatverandering te volgen en te evalueren. De scores worden gedeeld met beleggers en beleidsmakers via verschillende kanalen, zoals via Bloomberg, om hen te helpen inschatten in hoeverre bedrijven klaar zijn om in te spelen op veranderende marktvraag en regelgeving over emissies.