Vandaag start Aquafresh samen met TikTok-fenomeen Meester Jesper een nieuwe zoektocht naar een Junior Duurzaamheidscaptain. Deze tiener van 13 tot 17 jaar uit Nederland zal de duurzaamheidsdoelstellingen van Aquafresh beoordelen en adviseren over toekomstige duurzaamheidskwesties en -initiatieven. De winnaar zal een dag meedraaien met het team en zo bijdragen aan het streven van de organisatie naar duurzame mondverzorging. Een van de belangrijkste doelen die Aquafresh zich daarbij heeft gesteld, is het volledig recyclebaar maken van alle tandenborstel- en tandpastaverpakkingen tegen de zomer van 2022.

Tieners als drijvende duurzame kracht

Om de Junior Duurzaamheidscaptain te vinden, werkt Aquafresh samen met Meester Jesper, de schoolmeester die bekendheid verwierf met leerzame én grappige TikTok-video’s. Hij doet een oproep aan tieners met een passie voor duurzaamheid om zich aan te melden. Zij kunnen meedoen door een video te uploaden op TikTok, met @meesterjesper en #AquafreshNL getagd. Daarin vertellen ze waarom zij de eerste Junior Duurzaamheidscaptain van het merk willen worden en welke veranderingen ze zouden willen zien.

Bekijk de oproepvideo van Meester Jesper

Meester Jesper beoordeelt de deelnemers en kiest de gelukkige kandidaat die de directie van Aquafresh gaat ontmoeten om diens aanbevelingen te delen.

Meester Jesper zei over de samenwerking: “Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en de eerste Junior Duurzaamheidscaptain met Aquafresh te vinden. Tieners zijn een drijvende kracht op weg naar een duurzamere toekomst. Het is fantastisch om te zien dat Aquafresh dit heeft erkend en iemand de kans biedt om positieve veranderingen door te voeren bij een wereldwijd bedrijf. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de inzendingen die gaan binnenkomen!’

Volledig recyclebare verpakkingen in 2022

De nieuwe kans valt samen met de aankondiging dat alle Aquafresh tandenborstels plasticvrije, recyclebare verpakkingen hebben, gemaakt van verantwoord geproduceerd karton en geregenereerde cellulose. Daarnaast heeft het merk toegezegd dat haar tandpastatubes in Nederland medio 2022 volledig recyclebaar zullen zijn. De eerste gerecyclede Aquafresh tubes liggen nu al in de winkels.

De overstap naar plasticvrije tandenborstelverpakkingen helpt de impact van plastic verpakkingen op de planeet met meer dan 300 ton per jaar* te verminderen en door de overstap naar recyclebare tubes kunnen in Nederland 9.115.000 tubes per jaar worden gerecycled.

Janet Boonstra, Brand Manager bij Aquafresh: “De Junior Duurzaamheidscaptain is een heel belangrijk initiatief voor ons bij Aquafresh. Het stelt ons in staat om rechtstreeks te spreken met degenen die zijn opgegroeid met nieuwe gewoontes, overtuigingen en doelen op het gebied van duurzaamheid: tieners en jongvolwassenen. We hopen dat we door dit programma van elkaar kunnen leren en dat we de duurzaamheidsinitiatieven die al gaande zijn bij Aquafresh kunnen verbeteren en versnellen. Daarnaast zijn we ook benieuwd naar inspirerende eenvoudige duurzame acties die gezinnen thuis kunnen ondernemen.”

Iedereen van 13 t/m 17 jaar die in Nederland woont, kan zich via TikTok aanmelden voor deze exclusieve kans. Naast een video op TikTok kunnen deelnemers hun motivatie ook mailen naar aquafresh@webershandwick.com. De actievoorwaarden vind je op https://www.aquafresh.com/nl-nl/actievoorwaarden.

Blijf op de hoogte via de Aquafresh-kanalen om toekomstige aankondigingen en initiatieven van de Junior Duurzaamheidscaptain en het bedrijf te zien. Ga voor meer informatie over Aquafresh naar aquafresh.nl.

* Vanaf november 2021, vergeleken met plastic tandenborstelverpakkingen die in 2019 wereldwijd werden gebruikt door Aquafresh/Dr. Best.