Reisbrancheorganisatie ANVR en het door de Wereld Toerisme Organisatie van de Verenigde Naties erkende GSTC (Global Sustainable Tourism Council) zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor de komende jaren om duurzaam toerisme wereldwijd te bevorderen.
 
ANVR-directeur Frank Oostdam en GSTC-CEO Mauro Marrocu zijn zeer verheugd over de samenwerking tussen de Nederlandse reisbrancheorganisatie en de mondiale organisatie op het gebied van duurzaam toerisme.

De ANVR, waarbij zo’n 230 touroperators en 1400 reisbureaus zijn aangesloten, is zeer actief op het gebied van duurzaam toerisme: vakantie vieren, maar rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur. Een samenwerking met de GSTC, een mondiaal initiatief dat duurzaam toerisme wereldwijd bevordert aan de hand van vastgestelde criteria, is een logische stap.

“Afgezien van de groeiende verwachting van de consument op dit gebied, zijn wij als branche ons bewust van onze rol om de negatieve effecten van het toerisme te verminderen en de positieve impact die het heeft te bevorderen. Wij zijn blij samen met onze leden en GSTC te kunnen werken aan een meer verantwoorde manier van reizen”, aldus Frank Oostdam, voorzitter/directeur ANVR.
“De ANVR toont duidelijk zijn betrokkenheid bij een duurzame toekomst in het toerisme door met ons samen te werken en de mondiale duurzame criteria van het GSTC te onderschrijven” aldus Marrocu vanuit Washington.

Als eerste reisbrancheorganisatie ter wereld heeft de ANVR zich enkele jaren geleden al de eis opgelegd om tal van maatregelen te nemen op het gebied van duurzaam toerisme, zodat ook in de toekomst iedereen kan genieten van aantrekkelijke bestemmingen.
Zo hebben touroperators en reisagenten medewerkers in huis die speciaal een training hebben gevolgd en examen afgelegd om hun kennis van duurzaam toerisme te vergroten. Ook nemen de reisondernemingen tal van maatregelen op het gebied van vervoer, verblijf en vermaak; belangrijke aspecten van een reis.

Met het aangaan van het partnerschap en te werken met de door het GSTC vastgestelde criteria wil de ANVR verder bouwen aan haar duurzame beleid.