Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Green Key certificaten zijn alle 35 hotels van NH Hotel Group in Nederland bekroond met het hoogst haalbare groene keurmerk. Bedrijven met dit keurmerk voldoen aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en MVO, zonder in te leveren op comfort en kwaliteit.

Green Key is wereldwijd het grootste keurmerk voor duurzame bedrijven in de vrijetijdssector. Het Green Key keurmerk wordt voor één jaar toegekend en ieder jaar opnieuw getoetst. “Het voldoen aan de strenge normen die Green Key stelt, is een van de manieren waarop wij onze visie op duurzaamheid vormgeven. Onze gasten komen in hotels waar veiligheid, duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsidentiteit”, aldus Maarten Markus, Managing Director van NH Hotel Group.

Green Team Award 2017

Naast de uitreiking van de Green Key certificaten is ook de Green Team Award 2017 uitgereikt aan het team dat op meest enthousiaste en creatieve manier bijdraagt aan de MVO-doelstellingen van de organisatie. Het hoofdthema van dit jaar was ‘afval en circulaire economie’. Via een voorronde waarin de deelnemende teams vragen moesten beantwoorden en opdrachten moesten maken zijn vier finalisten geselecteerd. Tijdens de finale werden de teams getest op hun kennis, creativiteit en samenwerking. Het team van NH Conference Centre Leeuwenhorst in Noordwijkerhout kwam dankzij haar enthousiasme en doorzettingsvermogen als winnaar uit de bus.

Het is een enorm enthousiast team. Ook hun inbreng in de voorronde was uitstekend. NH Hotel Group is in Nederland serieus bezig met Green Key en de gestelde normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en MVO. Leeuwenhorst in het bijzonder. We zijn erg blij met deze duurzame samenwerking”, aldus Erik van Dijk, in Nederland verantwoordelijk voor het internationale Green Key programma.

Foto: Van links naar rechts: Erik van Dijk  (Directeur Green Key Nederland), Stientje van Veldhoven  (Sinds juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. In 2011, 2012 en 2014 is Stientje uitgeroepen tot groenste politicus van het jaar), Merle Koopman (Management Assistant NH Conference Centre Leeuwenhorst), Wim van der Ploeg (Chief Engineer NH Conference Centre Leeuwenhorst) en Sietske Cnossen  (Hotel Project Coördinator & HR Specialist Health Safety & Environment bij NH Hotel Group).