Nog blitser, nog meer grip en een nog betere pasvorm. De evolutie van Allbirds’ revolutionaire hardloopschoen de Tree Dasher. Een schoen om records mee te breken, niet de planeet.

Een sprintje in de goede richting

Bij een nieuwe lente hoort een nieuw uitdaging. Om die wens te vervullen komt Allbirds met de Dasher 2. Een schoen die de natuur laat floreren en jou harder laat lopen.

Met de komst van de tweede Dasher trekt Allbirds een sprintje richting het behalen van hun doelstellingen. Het ecologische, Nieuw-Zeelandse sportswear merk is vastberaden in 2025 haar klimaatimpact gehalveerd te hebben.

Sinds de eerste dag heeft Allbirds de wereld met zachtheid betreden. Het is één van de grootste spelers in de duurzame sportkledingindustrie en heeft als voornaamste missie zijn ecologische voetafdruk te verkleinen door het gebruik van natuurlijke innovatieve materialen. Allbirds is dan ook het eerste modemerk dat zijn CO2-uitstoot op elk product vermeldt met hun carbon-count labels.

Tree Dasher Evolutie

Het label van de Dasher 2 heeft 0,6 kg minder koolstofdioxide uitstoot op de teller staan dan zijn voorganger en is met zijn 10,7 kg CO2 ruim 20% minder vervuilend dan de gemiddelde sportschoen.
Allbirds onderscheidt zich van de sportschoenenindustrie door het gebruik van een innovatieve materialen mix: merinowol, eucalyptusvezel en suikerriet.

Allbirds’ team van sportschoenenexperts weet de grenzen van de natuur verder te verleggen dan ooit tevoren en heeft veel tijd besteed aan het perfectioneren van de juiste hoeveelheid tractie, bescherming en stabiliteit. De Dasher 2 werd vervolgens meer dan 1.900 kilometer getest door bijna 100 hardlopers met hoge prestatieverwachtingen. Het resultaat? Een beproefde hardloopschoen die jou en de planeet op de been houdt.

Voor de vroege vogels of de liefhebbers van een avondwandeling heeft de Dasher 2 nu reflecterende elementen. Daarnaast is de schoen nog lichter dan voorheen door reactiever schuim. Hij is voorzien van een sportieve, hoekige hielvorm met een zachter stootkussen, alsof je op wolken loopt.