Allbirds kleding met een doel: een door de natuur ontwikkelde collectie met een functie.

Bron
Allbirds

Deze maand breidt Allbirds hun verantwoorde en moderne minimalisme uit tot meer dan alleen schoenen. Daarvoor maakt Allbirds gebruik van hun kernprincipes: eenvoudig design, hoogwaardige natuurlijke materialen en hun  toewijding aan duurzaamheid. Zo creëren ze kleding met een doel. Allbirds kleding voelt niet alleen beter aan, presteert beter, ziet er beter uit en is daarnaast ook beter voor de planeet.

De inleidende collectie die bestaat uit de TrinoXO™ Tee, en de Wool Jumper, Cardi en Puffer, is niet alleen een terugkeer naar de natuur, maar ook een evolutie van de natuur. Het is de eerste kledinglijn ter wereld waarbij ieder stuk met z’n koolstofvoetafdruk is gelabeld. Deze grensverleggende klassiekers worden gecombineerd met  de volgende generatie natuurlijke textielinnovatie. Allbirds kleding staat voor de “juiste hoeveelheid niets”-designfilosofie, is subtiel maar visueel onderscheidend en voelt luxe aan.

TrinoXO™ Tee

Dit T-shirt is gemaakt van hernieuwbare materialen uit duurzame bronnen. Het geheime ingrediënt van de TrinoXO™ Tee is Allbirds’ laatste nieuwe innovatieve materiaal: XO™, een vezel uit een natuurlijke bron van afgedankte schelpen uit de zee , het op één na meest voorkomende biopolymeer op aarde. De chitosan uit deze schelpen heeft unieke eigenschappen waardoor je kleding langer draagbaar blijft zonder afhankelijk te zijn van grondstoffen zoals zink of zilver. De TrinoXO™ Tee mag dan wel gemaakt zijn van een revolutionair materiaal, het eert nog steeds een klassiek, traditioneel ontwerp.

Wool Cardi + Jumper

Gebreid uit hoogwaardige ZQ-gecertificeerde, Nieuw-Zeelandse merinowol, zetten de truien van Allbirds hun  favoriete wondervezel op de kaart.. Net als al het wol van Allbirds is ook de merinowol van het  vest en trui superfijn en verantwoord verkregen. De cardigan en trui zijn een uitbreiding van Allbirds’ unieke kijk op minimalisme: licht oversized met een breistructuur en kenmerkende designdetails.

Wool Puffer

Traditionele pufferjassen worden doorgaans gemaakt van synthetische stoffen op basis van olie, giftige waterafstotende stoffen op basis van fluor en donsvulling. Allbirds brengt hier verandering in. De Wool Puffer is een unieke versie van het klassieke silhouet dat expressief design en milieuverantwoordelijkheid verenigt. De buitenkant is vervaardigd van een mix van merinowol en tencel met een fluorvrije, duurzame waterafstotende afwerking (DWR) om je droog te houden. In plaats van  traditionele of synthetische donsvulling is deze pufferjas gevuld met een innovatief en doeltreffend alternatief van tencel en gerecycled polyester.

Share Button