Aldi Süd sluit zich aan bij Sustainable Nut Initiative

ALDI SÜD Group is er trots op de eerste discounter te zijn die zich aansluit bij het Sustainable Nut Initiative (SNI). De retailer onderstreept daarmee haar toewijding om eerlijke arbeidsomstandigheden en milieuvriendelijke productiemethoden te bevorderen bij de teelt en verwerking van noten.

In 2018 identificeerde de ALDI SÜD-groep dat de toeleveringsketens voor noten hoge prioriteit hadden met betrekking tot de mensenrechten en milieu-uitdagingen die samenhangen met de teelt, verwerking en inkoop van deze grondstof. Omdat de uitdagingen in de verschillende toeleveringsketens van noten complex en gevarieerd zijn, is de retailer ervan overtuigd dat samenwerking en gezamenlijke actie de meest effectieve manier is om dit gebied te ontwikkelen.

Onder het motto “Veiligstellen van duurzame aanvoer” willen de SNI-deelnemers samenwerken om deze negatieve effecten tegen te gaan en hogere eisen te stellen aan duurzaamheid en kwaliteit in de toeleveringsketens van noten. In samenwerking met retailers, leveranciers en producenten zal ALDI de relaties binnen deze complexe toeleveringsketens versterken, schaalbare benaderingen ontwikkelen om de arbeidsomstandigheden ter plaatse te verbeteren en toekomstige industrienormen helpen vormgeven door best practices te delen. In het begin ligt de focus op het geleidelijk verbeteren van transparantie en traceerbaarheid, wat de basis vormt voor een duurzamere inkoop van ons diverse assortiment noten.

Door de doelstellingen van het Sustainable Nut Initiative te ondersteunen, zet het bedrijf zich in om de ontwikkeling naar verbeterde landbouwpraktijken, geavanceerdere sociale normen en uiteindelijk duurzamere consumptiegoederen te stimuleren. Aldi kijkt ernaar uit om lokaal impact te maken door samen duurzame notenketens te ontwikkelen.

Share Button