In het kader van AkzoNobels streven naar verbeteringen in haar wereldwijde supply chains voor chemische producten heeft de onderneming zich aangemeld voor het initiatief Together for Sustainability (TfS).

TfS werd opgericht in 2011 en heeft als doel om een internationaal controleprogramma te ontwikkelen en implementeren voor de beoordeling en verbetering van duurzaamheidspraktijken binnen de supply chains van de chemische industrie. 

AkzoNobel heeft haar krachten gebundeld met de zes bestaande leden – BASF, Bayer, Evonik Industries, Henkel, LANXESS en Solvay – met het doel om voort te bouwen op bestaande initiatieven zoals het United Nations Global Compact en het Responsible Care Global Charter. 

“We voeren al uitgebreide duurzaamheidsbeoordelingen uit in onze eigen supply chains; Maar door TfS te integreren in onze bestaande strategie verbeteren we onze huidige processen met de toepassing van Best Practices, wat onze supply chains nog verder zal verbeteren ten gunste van onze klanten”, aldus de toelichting van Ton Geurts, Chief Procurement Officer van AkzoNobel. 

David Allen, Head of Integrated Supply Chain van AkzoNobel voegt toe: “De deelname aan TfS helpt niet alleen helpt om processen voor risicobeheer te versterken en prioriteiten voor verbeteringen te stellen, maar ook om onze supply chains robuster te makendat deelname aan TfS ook AkzoNobels vastbeslotenheid benadrukt om de eerste plaats in de branchegroep Materials van de Dow Jones Sustainability Index te behouden.  Daarnaast biedt een robuustere supply chain de onderneming effectievere expansiemogelijkheden in opkomende markten.

Op basis van het TfS-initiatief voeren onafhankelijke deskundigen beoordelingen en controles van leveranciers uit, zodat de individuele leden dat niet meer zelf hoeven te doen. De resultaten en scores worden dan binnen TfS gedeeld op een internetplatform. Naast het vermijden van dubbele controles en beoordelingen, zijn er nog de voordelen zoals  kwaliteitsborging, minder bureaucratie voor leveranciers en lagere risico’s wat betreft duurzaamheidsvereisten.