The Clinton Global Initiative aanvaardde gisteren AkzoNobels belofte om steden over de gehele wereld te helpen hun weerbaarheid te vergroten om de uitdagingen van de 21ste eeuw aan te kunnen gaan.

Deze officiële ‘Commitment to Action’ werd gedaan door AkzoNobels CEO Ton Büchner tijdens de jaarvergadering van het Clinton Global Initiative te New York. De belofte leidt tot een samenwerkingsverband met een initiatief van de The Rockefeller Foundation genaamd 100 Resilient Cities.

AkzoNobel belooft om een gids voor stedelijke weerbaarheid samen te stellen en zegt toe dat zij een aantal bijzondere projecten zal uitvoeren in vier steden die op de 100 Resilient Cities lijst staan. Daarnaast gaat de onderneming haar deskundigheid op het gebied van verven, coatings en chemicaliën ter beschikking stellen aan de adviescomités van het programma.

“De samenwerking met The Rockefeller Foundation’s 100 Resilient Cities sluit naadloos aan op ons Human Cities Initiatief dat wij eerder dit jaar in juni hebben gelanceerd,” licht Büchner toe. “Het laat wederom zien dat wij ons serieus inzetten voor het aanpakken van de vele uitdagingen waar wereldwijd verschillende grootstedelijke gebieden mee worden geconfronteerd.”

Hij voegt eraan toe dat AkzoNobel met deze Clinton Global Initiative Commitment to Action haar positie versterkt op het gebied van stedelijke weerbaarheid en stedelijke vernieuwing, en planologen en beleidsmakers helpt om meer capaciteit, aanpassingsvermogen en veerkracht te creëren in stedelijke omgevingen.

“Als vooraanstaande onderneming met activiteiten in 80 landen bevinden wij ons in de unieke positie om een sleutelrol te spelen bij het bouwen van weerbare steden over de gehele wereld, zowel ten aanzien van het waarborgen van de infrastructuur als het vergroten het gevoel van identiteit en saamhorigheid binnen de gemeenschappen,” vervolgt Büchner.

“Wij willen op een positieve manier bijdragen waardoor het leven in de stad prettiger, inspirerender en bruisender is voor mensen over de gehele wereld.”

Als commentaar bij de aankondiging van AkzoNobels toezegging, zei Michael Berkowitz, President van 100 Resilient Cities: “We zijn trots om samen te mogen werken met AkzoNobel en met onze inspanningen te bouwen aan de weerbaarheid van steden over de hele wereld. AkzoNobel werkt aan state-of-the art oplossingen om gebouwen duurzamer en weerbaar te maken, en we kijken er naar uit om samen met hen deze oplossingen te bieden aan steden wereldwijd. Een van de belangrijkste doelen van onze organisatie is om de markt te beïnvloeden en om de particuliere sector te helpen begrijpen dat het noodzakelijk is om oplossingen te vinden voor de de uitdagingen waar steden voor staan. Deze samenwerking zal ons helpen om deze doelen te bereiken.”

AkzoNobels Human Cities-initiatief steunt op zes belangrijke fundamenten – kleur, erfgoed, vervoer, onderwijs, sport en vrije tijd, en duurzaamheid – en heeft als doel antwoord te bieden op de uitdagingen en kansen van steden in de 21ste eeuw.

De Clinton Global Initiative is opgericht in 2005 en stimuleert wereldleiders vernieuwende oplossingen te creëren en te realiseren voor de meest urgente uitdagingen van de wereld. 100 Resilient Cities is een door De Rockefeller Foundation ingesteld programma om steden weerbaarder te maken tegen de steeds grotere fysieke, sociale en economische uitdagingen van de 21ste eeuw.