Air Products, een van de wereldwijd toonaangevende leveranciers van industriёle gassen, heeft haar nieuwe doelstelling op het gebied van duurzaamheid bekendgemaakt. Die moet leiden tot een reductie van de uitstoot van kooldioxide (CO2/MM BTU) met een derde in 2030, uitgaande van de uitstoot in 2015. Air Products heeft zich deze nieuwe doelen gesteld nu het bedrijf een aantal duurzaamheidsdoelstellingen voor 2020 succesvol blijkt te realiseren.

Het streven naar duurzaamheid is de kern van wat Air Products als bedrijf in de afgelopen 80 jaar heeft gedaan. Onze industriёle gassen, technologie en toepassingen stellen onze klanten overal ter wereld in staat om hun energieverbruik te verminderen, hun emissies te beperken en hun productiviteit te verhogen. Air Products speelt dankzij gassificatie, de opvang van kooldioxide en de productie van waterstof voor mobiliteitsoplossingen een hoofdrol bij de oplossing van een aantal belangrijke uitdagingen op het gebied van energie en milieu”, zei Seifi Ghasemi, CEO van Air Products. Hij verwees daarbij naar projecten als NEOM, het grootste koolstofvrije waterstofproject ter wereld, dat een echte transformatie in de energiesector betekent.

“Ons nieuwe, ambitieuze doel ligt helemaal in lijn met onze bedrijfsstrategie”, verduidelijkte Ghasemi. “De belangrijkste drivers voor het bereiken van onze doelstelling zijn onder meer projecten voor de opvang van CO2, koolstofarme en koolstofvrije projecten, operational excellence en een toenemend gebruik van hernieuwbare energie. Ik ben ervan overtuigd dat we onze sterke track record bij het stellen, realiseren en zelfs overtreffen van ambitieuze doelstellingen dankzij onze technologie, onze producten en – het belangrijkst van allemaal – onze hardwerkende en zeer gemotiveerde medewerkers kunnen voortzetten.”

De ‘Third by ’30’ doelstelling voor de reductie van CO2 is ook in lijn met het hogere doel van Air Products om samen met al haar medewerkers te werken aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de grote wereldwijde uitdagingen op het gebied van energie en milieu. De medewerkers van Air Products nemen hun verantwoordelijkheid om de prestaties op het gebied van duurzaamheid te verbeteren zeer serieus en ze helpen hun klanten om hetzelfde te doen. Het bedrijf is momenteel bezig met het formuleren van nieuwe doelstellingen op het gebied van duurzaamheid die nog aanzienlijk verder gaan dan de nieuwe doelstelling voor de reductie van CO2-uitstoot.

In Europa is Air Products vol vertrouwen een pad ingeslagen op weg naar duurzame groei”, reageerde Ivo Bols, president Europa en Afrika bij Air Products. “In een regio met sommige van de hoogste milieustandaards en het meest ambitieuze beleid, spelen we continu een actieve rol in het realiseren van een concurrerend, duurzaam Europa.

In aanvulling op de producten die de klanten van Air Products in 2019 in staat stelden om de uitstoot van meer dan 69 miljoen ton CO2-emissie te voorkomen, heeft het bedrijf in 2020 de eigen emissiedoelstelling ten opzichte van de uitgangssituatie in 2015 gerealiseerd en in sommige gevallen zelfs overtroffen.