Zoektocht 100 duurzaamste jonge koplopers 2019 van start

In tijden waarin klimaatsceptici als Trump veel aandacht krijgen, is er behoefte aan optimisme. En wie kan er beter voor die positiviteit zorgen dan duurzame jonge koplopers? Daarom wordt dit jaar voor de 6e keer de verkiezing van de Duurzame Jonge 100 georganiseerd. Afgelopen jaren ontstond er door de verkiezing een podium voor de verhalen van duurzame jongeren én gingen er belangrijke deuren voor hen open. Maar nog belangrijker: de lijst laat aan de rest van Nederland zien dat duurzaamheid mogelijk is. De zoektocht naar de 100 duurzaamste jonge koplopers van 2019 start vanaf maandag 18 maart. 

Zoektocht 2019 van start 

De zoektocht naar de duurzaamste jonge koplopers van Nederland loopt van 18 maart t/m 26 april. Jonge ondernemers, young professionals en studenten kunnen zichzelf of door iemand anders worden opgegeven via de website. Met de verhalen van de duurzame jongeren laten we samen zien dat duurzaamheid mogelijk is. De verkiezing is dan ook niet het eindpunt, maar het startpunt. DJ100’ers worden onderdeel van een actief netwerk met een kickstart aan mogelijkheden om hun verhaal verder onder de aandacht te brengen.

Juryberaad door experts

Na 26 april kiest een vakjury de 100 duurzaamste koplopers van 2019. De jury bestaat uit tien spraakmakende personen op het gebied van duurzaamheid, waarbij een verdeling is gemaakt van jong en ervaren talent, met dit jaar o.a. Marjan Minnesma (directeur Urgenda), Bas van Abel (oprichter Fairphone), Jessie Kroon (oprichter A new zero) en Geanne van Arkel (MVO manager Interface). Op 6 juni wordt de lijst van de Duurzame Jonge 100 van 2019 feestelijk en groots gelanceerd bij Circl in Amsterdam. Het wordt een interactieve avond, waar we samen vieren dat duurzaamheid mogelijk is. Er is een DJ100 Experience waar de kersverse DJ100’ers aanwezigen laten zien, voelen en proeven waar zij mee bezig zijn.

Organisatie DJ100 

De DJ100 is een initiatief van SustainableMotion, een projectbureau dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen & uitvoeren van programma’s die bedrijven en overheden frisse inzichten geven om toekomstbestendig te worden in een snel veranderende wereld. Wij geloven in de kracht van de jonge generatie en willen hun verhaal aan Nederland verder vertellen. Samen met onze partners, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Circl en MaatschapWij kijken we er naar uit om samen met de DJ100 aan Nederland te laten zien dat duurzaamheid mogelijk is.

Share Button