Wie z’n versleten kleding of lakens kwijt wil, loopt even naar de textielbak, maar waar kun je terecht met gebruikte donzen dekbedden en kussens? Yumeko biedt uitkomst. Het duurzame beddengoed en badgoed merk lanceert de Dons-Recycleservice. Klanten kunnen voortaan hun oude donzen kussens en dekbedden inleveren. Zo’n 85% van het dons is namelijk recyclebaar. Onder het label ReNew maakt Yumeko er vervolgens weer mooie nieuwe producten van.

Weggoien? Zonde!

Fijn, al die textielbakken die Nederland telt, want zo krijgt kleding vaak nog een tweede leven en kunnen vodden verwerkt worden tot nieuwe producten. Zo weet u dat uw oude textiel goed terechtkomt en eindigt het niet in de vuilverbranding. Maar afgedankte dekbedden en kussens hadden nog geen duurzame bestemming, terwijl ook die prima herbruikbaar materiaal bevatten. Bij Yumeko vonden ze dat zonde, dus besloot het bedrijf een recycleservice in het leven te roepen; klanten die een aankoop doen, kunnen gebruikte donzen kussens en dekbedden kosteloos verzenden.

Het recycle proces

Samen met haar leverancier zorgt Yumeko ervoor dat het dons gekeurd, geselecteerd en gewassen wordt. Zo’n 85% wordt gebruikt om er donzen kussens en dekbedden van te maken die net zo mooi zijn en zacht en warm slapen als producten met nieuw dons. Het dons dat niet geschikt is voor hergebruik (ca 15%) wordt gebruikt als natuurlijke meststof; dons en veren zijn immers een natuurproduct en bevatten voedingsstoffen voor planten. De katoenen hoes (ofwel tijk) gaat naar een textielverwerker, die daar weer mee aan de slag kan. Uiteindelijk is 100% recyclebaar.

Circulaire slaapkamer

Yumeko is ervan overtuigd dat we als samenleving moeten opschuiven naar een circulaire economie, waarin materialen van hoge kwaliteit kunnen worden hergebruikt voor een beter doel dan eindigen op een stortplaats of in een verbrandingsoven. Yumeko gelooft dat dit een grote bijdrage levert aan de verduurzaming van de samenleving. Productontwikkeling richt zich bij Yumeko daarom ook op gerecyclede en geüpcyclede materialen.

Onder de naam ‘ReNew’ ontwikkelt Yumeko sinds 2018 een circulaire collectie. Reeds bestaande uit gerecyclede donzen dekbedden, kussens en wollen plaids. Waarbij het gerecyclede dons tot voorkort werd aangekocht. Maar vanaf nu dus wordt verkregen via haar eigen ‘Dons-Recycleservice’. Het doel is om uiteindelijk een 100% circulaire slaapkamer te creëren.

Change the world sleeping

Dat is de droom van Yumeko. Zij droomt van een wereld waarin iedereen beter slaapt. Beter slapen geeft ruimte aan mooie dromen en de energie om ze waar te maken. Daarom doet Yumeko er alles aan om u heerlijk te laten slapen en te laten ontwaken. Met het zachtste beddengoed en badgoed gemaakt van de mooiste materialen en met de hoogst mogelijke aandacht voor milieu, mens en dier. De gehele keten voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en de strengste normen. Yumeko is er voor
iedereen die het leven mooier en comfortabeler wil maken – en de wereld schoner en eerlijker.

Social enterprising

Yumeko is een social enterprise, die impact vooropstelt. Want de wereld moet verduurzamen. Dat doet Yumeko door de wereld van het slapen en de wereld van de slapers te veranderen. Zij streeft altijd naar nóg betere, mooiere en duurzamere producten. Yumeko gelooft dat positieve maatschappelijke veranderingen in gang gezet kunnen worden door bedrijven en hun klanten. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de verandering.