WUR invloedrijk bij onderzoek duurzame ontwikkelingsdoelen

Wageningen Universiteit & Research (WUR) is toonaangevend bij klimaatonderzoek, blijkt uit onderzoek dat uitgever Elsevier op 23 september uitbracht.

Vijf jaar geleden maakten de Verenigde Naties de sustainable development goals (SDG’s) bekend. Sindsdien zijn er wereldwijd 4,1 miljoen wetenschappelijke artikelen op het gebied van deze SDG’s gepubliceerd, berekent Elsevier. De meeste publicaties gaan in op het verbeteren van de gezondheid van de wereldbevolking. Daarna volgen artikelen over betaalbare en duurzame energie en klimaatacties (lees: klimaatverandering).

Volgens het Elsevier-rapport is het Nederlandse SDG-onderzoek invloedrijk, omdat het relatief veel wordt geciteerd door vakgenoten. Vooral het Nederlandse onderzoek naar de ontwikkelingsdoelen 12 (Verantwoorde Consumptie en Productie) en 13 (Klimaatactie) wordt veel geciteerd. Op het gebied van Klimaatactie is WUR zeer invloedrijk; Wageningse artikelen worden 220 procent vaker geciteerd dan het wereldwijde gemiddelde in dat vakgebied.

Lees het hele verhaal in Resource

Share Button