Het gaat om een vloer die bestaat uit lange, taps toelopende molendelen. Vroeger werd veel gekozen voor dit type vloer, omdat hierbij zoveel mogelijk hout van de boom wordt gebruikt. Vanwege zijn specifieke eigenschappen (rustige, stabiele houtsoort, verkrijgbaar in grote lengtes en breedtes, mooie tekening) is douglas-hout zeer geschikt voor deze toepassing. Floortje Dessing is enthousiast over de vloer: “De vloer is echt super. Ik weet 100% zeker dat het de mensen gaat aanspreken. Ik wist niet dat zoiets moois gewoon uit Nederland komt.” De winkelvloer vormt ook een uitgelezen mogelijkheid om de kwaliteit en duurzaamheid van de vloer op langere termijn te monitoren.

Het hout voor de vloer is afkomstig uit de Veluwse bossen van Staatsbosbeheer en wordt aangeboden in het kader van het project ‘Marktpotentie van inlands FSC-hout in hoogwaardige toepassingen’. FSC-hout van Nederlandse bodem komt uit goed beheerde bossen en heeft een extra lage milieubelasting, omdat het niet over lange afstanden hoeft te worden vervoerd. Toch wordt Nederlands hout nog niet op grote schaal toegepast, omdat marktpartijen te weinig afweten van de mogelijkheden en kwaliteiten die het hout biedt. Het project, waarin de producent, verwerkers en houtleverancier van Nederlands FSC-hout samenwerken, moet daar verandering in brengen. Samen ontwikkelen ze vier hoogwaardige productlijnen van FSC-hout, te weten vloeren, uitvaartkisten, damwanden en bruggen.

In het vloerenproject werken Staatsbosbeheer en FSC Nederland samen met Doetinchem Parket BV, Hout- en Parketzagerij Han Hengeveld & Zn, Houtdrogerij Soetekouw, de TU Delft en
iD-L Inspired Innovations. SenterNovem ondersteunt het project met een milieu- en technologiesubsidie.