Tijdens de jaarlijkse ‘Fiets naar je Werk-dag’ wordt werkend Nederland traditiegetrouw uitgedaagd om de fiets te pakken. Lease a Bike doet er een schepje bovenop en organiseert voor het derde jaar de ‘Fiets naar je Werk-dagen’ voor haar klanten. Dit jaar geldt de actie niet alleen in Nederland, ook in België, Zweden, Duitsland en Oostenrijk fietsen partners van Lease a Bike mee. Team Visma | Lease a Bike steunt deze actie en brengt hem onder de aandacht van wielerfans. Van 13 tot en met 16 mei motiveert het fietsleasebedrijf in Nederland klanten om mee te doen, door tijdens de ‘Fiets naar je Werk dagen’, de fiets naar werk te pakken. Voor iedere geregistreerde kilometer van haar klanten doneert Lease a Bike 23 cent (reiskostenvergoeding) aan Stichting Leergeld. De stichting kan hiermee kinderfietsen aanschaffen voor gezinnen met geldzorgen.

Geïnteresseerde bedrijven en medewerkers kunnen hun gefietste kilometers tijdens deze 4 dagen online registreren via de speciale website voor de ‘Fiets naar je Werk-dagen’. Met deze actie wil Lease a Bike bijdragen aan het toegankelijker maken van fietsen voor iedereen.

Fiets van de zaak

Al jaren ziet Lease a Bike een forse toename in de populariteit van de leasefiets. Werknemers zien toegang tot een premium fiets namelijk als een steeds belangrijker onderdeel van goede arbeidsvoorwaarden, onder andere vanwege het fiscaal voordeel dat de leasefietsregeling oplevert. Om zoveel mogelijk mensen te stimuleren deze duurzame en gezonde keuze te maken, lanceert Lease a Bike ook de ‘Fiets naar je Werk-dagen’, gesteund door hun gesponsorde wielerploeg van kampioenen als Jonas Vingegaard, Wout van Aert en Marianne Vos.

Team Visma | Lease a Bike

Als partner van Team Visma | Lease a Bike liggen er ook een aantal prijzen voor deelnemers in het verschiet. Team Visma | Lease a Bike stelt een van haar topfietsen een dag ter beschikking aan de Lease a Bike-rijder die de meeste woon-werk kilometers heeft afgelegd. Daarnaast is het ook mogelijk om een fietsclinic van het team of een merchandisepakket te winnen.

Vorige editie

Tijdens de Fiets naar je Werk-dagen in 2023 zijn er maar liefst 63.024 kilometers afgelegd door 1.563 fietsers van 592 verschillende bedrijven. Door deze prestatie heeft Lease a Bike €13.235 aan Stichting Leergeld gedoneerd en daarmee meer dan honderd kinderen onder de armoedegrens geholpen aan een fiets. Dit jaar hoopt Lease a Bike dat klanten minimaal 100.000 kilometer bij elkaar fietsen zodat het Nederlandse fiets leasebedrijf €23.000 aan Stichting Leergeld kan doneren.

‘Geen kind achterop’

Jaarlijks helpt Stichting Leergeld meer dan 40.000 kinderen aan een fiets. Dit houdt in dat meer kinderen uit gezinnen met minder financiële middelen nu, net als hun leeftijdsgenoten, ook een goede fiets hebben om naar school, naar de sportclub of naar vriendjes te kunnen. Toch heeft niet ieder gezin financiële middelen voor een fiets. Al meer dan 27 jaar zet Stichting Leergeld zich met 112 lokale Leergeldstichtingen in om ervoor te zorgen dat kinderen uit deze gezinnen ook onbezorgd mee kunnen doen op school en in hun vrije tijd. Tijdens de Fiets naar je Werk-dagen draagt Lease a Bike hieraan bij door samen met haar klanten te fietsen voor dit goede doel. Zo maken we samen fietsen toegankelijk voor iedereen.

Werknemers van aangesloten bedrijven kunnen via deze pagina hun kilometers registreren.