Grote verbouwing

Door de stap van de supermarkten krijgen straks jaarlijks ruim honderd miljoen kippen een beter leven. Hierdoor gaan veel boerenbedrijven veranderen. Zo krijgen honderden stallen een overdekte buitenuitloop. Na decennialang aan het oog te zijn onttrokken, komen vleeskippen weer terug in het landschap.

Plofkipcampagne

Voor Wakker Dier is de stap een enorme mijlpaal. De dierenwelzijnsorganisatie voert sinds 2012 campagne om kippenleed uit de supermarkt te krijgen. Eerder schrapten supermarkten de plofkip, maar zij legden er een ‘flopkip’ voor in de plaats. Een kip die het weliswaar ietsje beter heeft, maar nog altijd geen ster verdient. Deze kip ligt nu nog in de supermarkten, maar daar komt dus een einde aan.

Beter Leven

Kippen met één Beter Leven-ster zijn van een gezonder ras dat langzamer en in een gezonder tempo groeit. Ook hun leefomstandigheden zijn beter: ze krijgen daglicht in de stal, meer ruimte én ze krijgen een overdekte uitloop naar buiten. Het Beter Leven keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming.