Wereldvoedseldag is in het leven geroepen met als doel ‘voedsel voor iedereen’ tot mensenrecht te maken voor de generatie van nu en die van de toekomst. Meer dan 150 landen wereldwijd schenken jaarlijks op 16 oktober aandacht aan deze dag. FairFood en Stichting Wereldvoedselvraagstuk/FAO Comité Nederland organiseren dit jaar verschillende activiteiten in de Amsterdamse Melkweg. Zowel BN’ers als het publiek krijgen deze avond de kans op een leuke manier actief een bijdrage te leveren aan het oplossen van de hongerproblematiek.

In de HongerQuiz strijden ondermeer Hans Eenhoorn en politiek Den Haag om de hoofdprijs: armpje drukken met levensgroot Evil-Food. Ook de FairFood Ideeënwedstrijd bereikt deze avond een hoogtepunt. De teams presenteren hun ideeën om de oorzaken en oplossingen van de hongerproblematiek meer bekendheid te geven aan de vakjury o.l.v. Eddy Zoëy. Deze zal op geheel eigen wijze de winnaar bekend maken. Het winnende team ontvangt € 5000, waarmee het haar idee ten uitvoer mag brengen om zodoende een zo groot mogelijke groep Nederlanders te bereiken.

In het onderdeel ‘Handel tegen Honger’ kan het publiek deze avond zelf een bijdrage leveren aan de strijd tegen honger door deel nemen aan de verschillende activiteiten. De organisaties FairFood, ICCO, NOVIB, Globalicious en Food Trade and Nutricion Coalition bieden hiervoor ludieke activiteiten aan die het publiek op een vermakelijke manier leiden naar mogelijke oplossingen voor honger.

Voor meer informatie over de oorzaken van en oplossingen voor de hongerproblematiek kan men terecht op de informatiemarkt. De avond wordt feestelijk afgesloten met het optreden van stand-up comedian Jaap Robben en een eindfeest met muziek, o.a. verzorgd door de band Touchin’ Tongues en de DJ’s van Deepfunk. Meer informatie en updates over het programma van Wereldvoedseldag zijn te vinden op www.wereldvoedseldag.nl.

Over FairFood
Stichting FairFood strijdt tegen de honger in de wereld door zich te richten op oneerlijke handel veroorzaakt door het westen. Door middel van onderzoek, lobby en campagnes zet FairFood zich samen met overheid, bedrijfsleven en een breed publiek in voor het oplossen van dit probleem. Meer informatie over FairFood is te vinden op www.fairfood.org.

Over Stichting Wereldvoedselvraagstuk
De Stichting Wereldvoedselvraagstuk/FAO-Comité Nederland heeft als centrale doelstelling de bevordering van de structurele aandacht voor het wereldvoedselvraagstuk en de beïnvloeding van de politieke discussie op dit terrein. De activiteiten van de Stichting richten zich vooral op het algemene publiek in Nederland en de Nederlandse en Europese politiek. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.wereldvoedseldag.nl.

—————

Noot voor de redactie
Wereldvoedseldag 2005:
Wanneer: zondag 16 oktober 2005 van 18.45 tot 1.00 uur (deuren open 18.30 uur)
Waar: Melkweg – Lijnbaansgracht 234a – Amsterdam
Voor meer informatie:
Gert-Jan Munk – Stichting FairFood
t 020 618 8062 – m 0642 166 127
e gertjan.munk@fairfood.org
i www.fairfood.org