Waste2Wear Wint World Sustainability Award

Bron
Waste2Wear

Partner

Waste2Wear is de winnaar van de World Sustainability Awards 2021, in de categorie “Supply Chain” (partnered by Ecovadis). Deze onderscheiding werd verdiend als erkenning voor hun innovatief ontwikkelde blockchain-technologie, zo is elke stap in de toeleveringsketen meetbaar en traceerbaar. Op deze manier garandeert Waste2Wear een volledige transparantie.

Negen gewaardeerde juryleden met verschillende professionele achtergronden erkenden Waste2Wear voor deze unieke tool. Ze hebben deze prijs toegekend voor de transparantie die de blockchain biedt aan de goederen voor zowel hun klanten als hen consumenten. De blockchain omvat duidelijke details van alle materialen die in productie zijn gebruikt, inclusief de verantwoorde naleving van elke leverancier en geografische locatie. Om deze onderscheiding te winnen onder dergelijke inzendingen van hoog kaliber, is echt een wereldwijde mijlpaal voor Waste2Wear en a benchmark voor uitmuntendheid in de industrie.

Sinds 2007 heeft Waste2Wear passie voor het creëren van duurzame oplossingen voor de textielindustrie. Ze hebben miljoenen post-consumer plastic flessen (RPET) gerecycled en polypropyleen (RPP) van gebruikte huishoudelijke apparaten zoals koelkasten en wasmachines in producten variërend van tassen, ondervloeren, stoffering, gordijnen, werkkleding, tot high-end mode en sportkleding voor velen internationale merken.

CEO en oprichter van Waste2Wear, de Nederlandse ondernemer Monique Maissan, verklaarde: “Een transparante toeleveringsketen is de sleutel tot goed zakendoen. Het is absoluut essentieel om te garanderen dat de content van de producten bestaan uit gerecyclede materialen en geproduceerd is op een duurzame manier. Wij zijn echt vereerd dat wij deze prestigieuze prijs mogen winnen.”

Ze voegde eraan toe: “Blockchain-transparantie is de enige manier om te laten zien dat alle stoffen, producten en partijen in productie voldoen. Het elimineert het risico van frauduleuze praktijken, in de vaak ondoorzichtige toeleveringsketens van de recyclingindustrie. Onze blockchain geeft vertrouwen in wat wordt geleverd en beschermt onze klanten tegen valse beweringen. Deze service is op onze complete toeleveringsketen en is beschikbaar als een service van derden op niet-Waste2Wear-toeleveringsketens.

 

Share Button