VPRO Tegenlicht lanceert webapp ‘Groene techpioniers’

VPRO Tegenlicht is op zoek naar groene techpioniers. Voorlopers die technologie inzetten om producten en processen milieuvriendelijker te maken. Bijvoorbeeld door van mandarijnenschillen leer te maken of door zonne-energie op te slaan in batterijen van elektrische auto’s. Via de webapp Groene techpioniers op vpro.nl/pioniers kunnen de pioniers aangemeld worden. Wie wordt de favoriet?

Nomineren

Pioniers kunnen in zes verschillende categorieën meedingen: energie, vervoer, recycling, water, design en voedsel. Twaalf dagen lang, van 16 november tot en met 30 november, kunnen kandidaten worden aangemeld. Vervolgens kan iedereen vanaf 1 december stemmen op zijn of haar favoriete pionier. Stemmen kan tot en met 10 december.

Winnaars

De vijf winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Meet Up in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op dinsdag 12 december. De winnaars worden gekozen door de bezoekers van de webapp en een jury bestaande uit duurzaam ondernemer Ruud Koornstra, ontwerper Teresa van Dongen en universitair docent industrieel ontwerp Nynke Tromp. De vijf gelukkige groene techpioniers krijgen een masterclass aangeboden die hen helpt het genomineerde idee of product zo goed mogelijk door te ontwikkelen. Daarnaast kunnen ze uitgenodigd worden om te komen spreken op Tegenlicht Meet Ups door het hele land. Alle pioniers maken kans om geportretteerd te worden in een uitzending van VPRO Tegenlicht in het voorjaar van 2018.

Webapp nu online, via: vpro.nl/pioniersData
Aanmelden: 16 november t/m 30 november.
Stemmen: 1 december t/m 10 december.Op zondag 10 december is de uitzending VPRO Tegenlicht: Op energiemissie met Ruud Koornstra te zien om 21.05 uur op NPO 2.

Afbeelding: Groene techpioniers gezocht  © Maus Bullhorst

Share Button