Elk jaar erkent B Lab de best presterende B Corps die de grootste impact hebben door hun activiteiten. In de 2019 editie zijn de volgende vijf Nederlandse ondernemingen geselecteerd: African Clean Energy, Copper8, Generous Minds, Triodos Bank en WakaWaka.

Honorees worden erkend voor het hebben van de hoogste milieu-, maatschappelijke-, klant-, werknemers- en algehele impact door een score in de top 10% te behalen op de B Impact Assessment. Deze bedrijven bewijzen dat concurreren niet alleen de beste ter wereld is, maar ook de beste voor de wereld is een winnende strategie, en ze kunnen het voortouw nemen als reguliere bedrijven zich bij onze beweging aansluiten.

De Changemakers

Er is ook een een lijst met B Corps met de grootste impactverbetering (de changemakers). De volgende Nederlandse bedrijven staan op deze lijst: WakaWaka, Generous Minds, Paul de Ruiter Architecten en Snappcar.

Changemakers rusten niet op hun lauweren. Nadat ze de B Corp-status hadden bereikt, gebruikten ze de B-effectbeoordeling als springplank om meer manieren te zoeken om hun impact op de wereld te verbeteren. Hun verbeteringsscores behoren tot de top 20% van wereldwijde B Corps en inspireren ons allemaal om de lat steeds hoger te blijven leggen.

Zie de volledige ranglijsten