In totaal hebben 30 bedrijven zich aangemeld als kandidaat voor de Duurzaamheidprijs 2207. Vorig jaar werd de prijs voor het eerst uitgereikt en toen hadden vier bedrijven zich kandidaat gesteld. Piet Adema: “Duurzaam ondernemen begint steeds meer te leven in Fryslân, dat zie je wel aan het aantal kandidaten.

Overigens zijn er meer bedrijven die belangstelling hebben getoond, maar zij vonden dat kandidaatstelling iets te vroeg kwam. Ik verwacht dat de komende jaren het aantal aanmeldingen nog wel zal stijgen. Als provincie Fryslân zijn wij daar zeer blij mee. Met deze prijs willen wij het duurzaam ondernemen in de provincie stimuleren.”

Bij de beoordeling van de bedrijven is gekeken naar milieu- en sociale maatregelen, zoals inzicht in de milieuprestaties, inzicht in de milieueffecten, goede en veilige arbeidsomstandigheden en het ziekteverzuim.

De jury van de Duurzaamheidsprijs 2007 bestaat uit gedeputeerde Piet Adema (voorzitter), Evert Wind, directielid van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland in de jury en Bert van de Moolen, directeur van de Friese Milieufederatie.