Op 3 november 2020, tijdens de Circular Economy Stakeholder Conference, hét evenement over de circulaire economie in Europa, maakte de Europese Commissie de winnaars bekend van de European Business Awards for the Environment 2020-2021 (EBAE). Het Nederlandse bedrijf Verstegen Spices & Sauces was een van de zes winnaars. Het bedrijf ontving de  ‘ Business & Biodiversity Award’. TRIBOO werd erkend als ‘rising star’.

De vakjury van de EBAE gaf aan erg onder de indruk te zijn van de eerste stappen die Verstegen heeft gezet naar een duurzame toekomst door middel van agroforestry, een duurzame landbouwmethode. Binnen het duurzaamheidsbeleid van Verstegen is biodiversiteit een belangrijk speerpunt.

In 2019 is Verstegen gestart met het aanplanten van duurzame voedselbossen. Deze landbouwmethode levert naast CO2 opname ook meer biodiversiteit, hogere opbrengsten voor de boeren, gezondere planten, betere oogstkwaliteit en betere bodemgesteldheid op. De groene draad hierin is de investering in ‘regeneratieve agroforestry’, een duurzaam landbouwsysteem waarbij verschillende gewassen op een perceel worden verwerkt.

De European Business Award helpt Verstegen om haar duurzaamheidsambities meer aandacht te geven in heel Europa. Samen met andere partners kan Verstegen namelijk meer impact maken dan alleen, op nationaal en internationaal niveau.

Marianne van Keep –  Directeur Duurzaamheid en Inkoop bij Verstegen: ‘’In onze Agroforestry programma’s komen onze duurzame ambities samen
zorg dragen voor de aarde en daarin samenwerken met alle keten partners’’.

Naast Verstegen waren o.a. Heineken España, Bahnlog GmbH, Biovilla – Cooperative for Sustainable Development en Semillas Cantueso S.L. ook genomineerd voor deze award.

Award winner iconEBAE WINNERS 2020

  • award cup Naturgy (Spain) – Management Award (Medium and Large Entities)
  • award cup TECNORESIDUOS R3 S.L.(Spain) – Management Award (Micro and Small Entities)
  • award cupIdai Nature S.L.(Spain) – Product & Services Award
  • award cupTejidos Royo S.L.(Spain) – Business Process Award
  • award cup Ondernemers voor Ondernemers (OVO)(Belgium) – Developing Country Cooperation Award
  • award cup Verstegen (The Netherlands) – Business & Biodiversity Award

 

Al deze bedrijven combineren met succes innovatie, concurrentievermogen en uitstekende milieuprestaties. Allemaal gefeliciteerd! De jury erkende ook 10 zilveren medaillewinnaars en 12 Rising Stars. De competitie 2020-2021 ontving 94 aanmeldingen uit 16 Europese landen.

Download de engelstalige brochure met alle details over de winnaars etc. (pdf)