Afgelopen donderdag 15 februari heeft Vermetten Accountants en Adviseurs de Visma | yuki Sustainability award gewonnen. De jury bestond uit Dewi S. Vermeulen van yuki en Dick de Waard (Professor emeritus Auditing van Universiteit Groningen en een autoriteit op het gebied van ESG-verslaggeving).

De duurzaamheidstransitie binnen de accountancysector: hoe moet je daar nu eigenlijk als kantoor mee omgaan? Enerzijds stellen de overheden steeds strengere – en meer! – eisen aan duurzaam ondernemen, anderzijds willen de ondernemers zélf sustainability prominenter integreren in hun bedrijfsvoering. En juist daar ligt een bijzonder waardevolle rol weggelegd voor accountants en accountancykantoren. Visma | yuki wil deze (ver)nieuwe(nde) rol erg graag aanmoedigen en heeft daarom de Yuki Sustainability Award in het leven geroepen.

De jury: “Van hun duurzame bedrijfsvisie tot impactvolle initiatieven: Vermetten zet duurzaamheid met stip op de agenda en laten daarmee zien dat groen denken de weg vooruit is. Er is intern een CSRD analyse uitgevoerd en op basis daarvan zijn vervolgacties uitgezet. Ook gaan ze voor een B Corp-certificering. Vermetten vond dit nog niet genoeg en voegde daar een duurzaamheidsadvies-tak aan toe om klanten optimaal te ondersteunen.”