In januari riep de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) bedrijven op om hun bonus te verduurzamen. De koppeling van duurzaamheidsprestaties aan remuneratie van ondernemingsbestuurders is mogelijk, zo blijkt uit de handleiding Sustainable Remuneration, gepubliceerd in opdracht van de VBDO door de adviesbureaus Hay Group en DHV met ondersteuning van het Ministerie van Economische Zaken. De gids laat zien welke manieren er zijn om prestaties op het gebied van duurzaamheid te koppelen aan de bonus.

Niet alleen worden de salarissen bevroren, iets wat in de Nederlandse media de meeste aandacht kreeg, ook wordt het gedeelte in de korte termijn bonus wat gekoppeld is aan TSR (Total Shareholder Return, of de waarde van het aandeel) eruit gehaald. Ook is 20 % van de korte termijn bonus gekoppeld aan duurzaamheid waarvan de helft gekoppeld is aan de positie van Shell in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). De VBDO vindt dit een vooruitgang. Het schrappen van de koppeling aan TSR in de korte termijn bonus zal de aandacht van de aandeelhouder verleggen van de korte naar de lange termijn. Daarnaast is de DJSI een goede graadmeter als het gaat om duurzaamheidprestaties, en worden de duurzaamheidsprestaties van Shell zo breder getrokken dan alleen het aantal ongevallen.

De brief van Wijers aan de aandeelhouders van Shell roept echter ook vragen op. Op dit moment is niet duidelijk welke doelstellingen er in het remuneratiebeleid van Shell aan de koppeling aan de Dow Jones Sustainability Index zijn gebonden. Terwijl de heer Wijers niet onbekend is met duidelijke doelstellingen. In zijn functie als CEO van AkzoNobel moet hij ervoor zorgen dat het bedrijf in de top 3 van chemie bedrijven in de dezelfde index staat om 50 % van zijn lange termijn bonus te krijgen. Daarnaast is er in de lange termijn bonus van Shell helemaal geen sprake van een koppeling aan duurzaamheid. Hier laat de remuneratiecommissie wat de VBDO betreft belangrijke punten liggen.

De VBDO is blij met deze eerste stap die is gezet om de bonus van de raad van bestuur van Shell te verduurzamen. Nu op naar stap twee waarin het gedeelte van de bonus wat gebaseerd is op duurzame criteria uitgebouwd wordt naar minimaal een derde, zowel van de korte als lange termijn bonus.

Giuseppe van der Helm

Executive director VBDO