Vandaag lanceert energieleverancier Vandebron een nieuwe service voor elektrisch rijders. Met het totaalpakket ‘100% groen laden’ is thuis slim en duurzaam laden nu beschikbaar voor alle typen elektrische auto’s. Het is voor het eerst dat het voor ieder type auto mogelijk is om middels slim laden bij te dragen aan het balanceren van het elektriciteitsnet. Daarmee zet Vandebron samen met haar klanten een belangrijke stap voorwaarts in het vergroenen van de ev- en energiemarkt. Door haar diensten voor thuis en onderweg te combineren biedt Vandebron de duurzaamste en goedkoopste laadpaal die momenteel beschikbaar is (vanaf €450,-). Taxidienst Uber en electric leasebedrijf MisterGreen bieden hun medewerkers en klanten vanaf vandaag het nieuwe totaalpakket aan.

Garantie op groen rijden

Elektrisch autorijden is pas echt schoon als je ook echt groene stroom laadt. Vandebron zet zich in voor eerlijk en écht duurzaam elektrisch autorijden door dit voor iedereen transparant, toegankelijk en betaalbaar te maken. Fardau van der Galiën, Head of Electric Mobility bij Vandebron: “Bij publieke laadpalen weet je vaak niet of je grijs of groen laadt. Thuis weet je dit wél en bepaal je bovendien zelf waar je energie vandaan komt. Daarom wil Vandebron thuisladen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Door energie voor thuis en onderweg te combineren met slim laden kunnen we nu de allerlaagste prijs voor een private paal garanderen.” De allerbeste manier om met zekerheid groen te laden is volgens Van der Galiën thuis zelf energie op te wekken en thuis te laden. “Voor wie zelf niet of niet voldoende opwekt, is ons nieuwe totaalpakket de beste garantie op zo groen mogelijk rijden.”

Impact maken met Uber

In 2017 heeft Vandebron – in samenwerking met TenneT en IBM en uitgevoerd met Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken – een platform ontwikkeld dat het mogelijk maakt om autobatterijen in te zetten voor de balancering van het net. In de pilotfase was deze Slim Laden dienst alleen beschikbaar voor Tesla rijders. Sinds deze maand kunnen alle typen EV-rijders hun auto beschikbaar stellen voor het in balans houden van vraag en aanbod. Hiermee wordt de dreiging van het toenemende aandeel elektrische auto’s, die het net op piekmoment belasten, omgezet in een grote kans. Van der Galiën: “Hoe meer auto’s deelnemen, hoe groter de impact is die we samen maken op het energienet. Daarom zijn we erg verheugd over de participatie van Uber en Mister Green.” Uber, met wie Vandebron eerder dit jaar een Uber Green samenwerking aanging, biedt al haar 290 elektrische taxirijders 100% Groen Laden aan. Mister Green promoot de dienst onder zo’n 2300 elektrische rijders op jaarbasis.

Duurzaam totaalpakket 100% Groen Laden

Met 100% Groen laden ontvangen klanten een laadpaal, een laadpas en een energiecontract voor thuis van Vandebron. De laadpaal wordt doorgaans binnen twee weken geplaatst en is beschikbaar voor ieder type elektrische auto. Door naast een laadpaal direct ook slim laden, een pas en energiecontract af te nemen, ontvangen klanten een korting van € 400,-. Met dit duurzame totaalpakket zijn klanten ervan verzekerd dat zij 100% groen rijden en dragen zij bovendien bij aan een duurzamer energienet.