Op vrijdag 3 juni 2016 won studentenorganisatie Enactus Utrecht voor de vierde keer op rij de Enactus National Competition.Dit betekent dat deze organisatie met (voornamelijk) studenten van de Universiteit Utrecht in september namens Nederland mag deelnemen aan de Enactus World Cup in Toronto.

SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP

Enactus Utrecht is een studentenorganisatie die zich richt op sociaal ondernemerschap. Door verschillende sociale ondernemingen te starten, probeert Enactus een oplossing te zoeken voor problemen in de samenleving. Zo ontstond enige jaren geleden al de onderneming Oma’s United waarbij eenzame ouderen samen creatief aan de slag gaan, een gezellige dag beleven, en bovendien door de verkoop hun producten weer geld verdienen om leuke activiteiten te ondernemen.

PROJECTEN: ‘REBOTTLED’ EN ‘GAT IN DE MARKT’

Dit jaar wist Enactus Utrecht o.a. indruk te maken door een tweetal nieuwe ondernemingen te presenteren aan de jury: het project Rebottled (nu 2 maanden gestart) en Gat in de Markt: “Gat in de Markt organiseert markten die sociaal en duurzaam ondernemers een podium biedt. Het doel is grotere naamsbekendheid, meer omzet. Maar vooral ook het onder de aandacht brengen van sociaal en duurzaam ondernemen: ondernemen op een maatschappelijk verantwoorde en milieubewuste manier.”

WORLD CUP IN TORONTO

De Enactus World Cup vindt plaats in Toronto van 28 t/m 30 september.