GoodBaby is marktleider en met 16.000 medewerkers in een land waar 16 miljoen baby’s per jaar worden geboren erg invloedrijk. GoodBaby is gespecialiseerd in kinderwagens en kinderartikelen. 1,5 miljoen kinderwagens werden er vorig jaar alleen al op de thuismarkt onder hun naam verkocht en er is jaarlijks een groei van 20% tot 30%.

Zhenghuan Song, oprichter GoodBaby: “We hebben met de meest kwetsbare mensen te maken, namelijk kinderen en daar start alles mee. Als wij hun ouders van meet af aan al kunnen bewegen om hen met verantwoorde, veilige en milieuvriendelijke spullen te laten opgroeien, wordt dit als een tweede natuur voor de nieuwe generaties.”

TurnKey Design

Het Utrechtse bedrijf TurnKey heeft GoodBaby in aanraking gebracht met het Cradle to Cradle principe. Deze week hebben de Commissaris van de Koningin Robbertsen en de Burgemeester uit Utrecht samen met een Utrechtse delegatie het bedrijf bezocht en de directie op hoog niveau ontvangen en geïnformeerd over de Cradle to Cradle mogelijkheden op de Holland Knowledge Inc. dagen op de WereldExpo te Shanghai. Michael Braungart zorgde hierbij voor de nodige ondersteuning.

Dick Quint, managing director TurnKey Design: “Dit beleid is helemaal nieuw in de babywereld. GoodBaby neemt nu het voortouw. Het ligt ook voor de hand dat dit juist in de babywereld nu zijn intrede doet. Baby’s zijn kwetsbaar en moeten in goede omgeving opgroeien. Bovendien geldt hier het effect van de grote getallen. Als een bedrijf, als GoodBaby dat bij de Chinezen hoog in aanzien staat omdat het een echt Chinees bedrijf is, eenmaal deze weg in slaat dan zal een groot deel van de consumenten maar ook van de toeleveranciers en concurrenten hierdoor positief beïnvloed worden.”

Over Goodbaby

Goodbaby heeft de hele infrastructuur in handen. Van R?, ontwerp, fabricage tot en met het contact op de werkvloer via retailers. Cradle to Cradle goeroe Michael Braungart gaat hen bij de implementatie van het Cradle to Cradle gedachtengoed assisteren. Doel is om binnen vijftien jaar een groot deel van de klanten proactief te laten vragen om een Cradle to Cradle Cradle!