Het Canadese bureau Corporate Knights heeft de 2020 editie van haar jaarlijkse ‘Better World MBA’ ranking gepubliceerd. Drie Nederlandse MBA-opleidingen zijn in de lijst opgenomen. Universiteit Maastricht en Erasmus Universiteit Rotterdam hebben beiden een plaats in de top 25 behaald, respectievelijk plaats 16 en 22. TIAS School for Business & Society behaalde vorig jaar nog een toppositie met de 8ste plaats maar is nu op plaats 36 geëindigd. 

De top 3 bestaat uit Griffith Business School (Australia), Warwick Business School (United Kingdom) en University of Bath – School of Management (United Kingdom).

De 2020 Corporate Knights Better World MBA Ranking evalueert 150 business schools uit de de top-40 business schools van hun 2019-ranking, aangevuld met de Financial Times-lijst van Top 100 Global MBA Programmes en andere business schools met een accreditatie door AMBA, AACSB of EQUIS die er zelf voor kiezen om deel te nemen aan de review van Corporate Knights.

Vanuit deze pool worden programma’s geëvalueerd op basis van op duurzaamheid gerichte artikelen en citaten, cursussen die onderwerpen over duurzame ontwikkeling omvatten, onderzoeksinstituten en -centra die zich bezighouden met duurzame ontwikkeling, en facultaire gender- en raciale diversiteit. Als zodanig biedt de ranking van Corporate Knights aanstaande studenten een goede verwijzing naar de kwaliteit en kwantiteit van onderwijs en onderzoek op deze gebieden, die steeds belangrijker worden voor het toekomstperspectief van huidige en toekomstige generaties in het bedrijfsleven en de samenleving.

Bekijk de volledige ranking hier.