Unilin en NIBE gaan samenwerken op het gebied van duurzaamheid

Bron
NIBE

NIBE, toonaangevend adviesbureau op het gebied van duurzaam bouwen, en Unilin, specialist op het gebied van laminaatvloeren, parket, luxe vinyltegels, ruwe en decoratieve panelen, industriële vloeren, wand- en daksystemen en isolatieplaten gaan intensief samenwerken. NIBE zal Unilin ondersteunen bij het opstellen van EPD’s die representatief zullen zijn voor de duurzaamheidsinitiatieven die Unilin de afgelopen jaren heeft geïmplementeerd.

Met de veelzijdige en wetenschappelijk onderbouwde NIBE EPD tool kan Unilin eenvoudig levenscyclusanalyses (LCA’s) en Environmental Product Declarations (EPD’s) opstellen voor zowel Unilin Flooring als Unilin Panels producten in Europa.

Mantijn van Leeuwen, algemeen directeur NIBE: ‘NIBE streeft naar een volledig duurzame bouwsector, die geen vervuiling van ons leefmilieu of uitputting van natuurlijke hulpbronnen veroorzaakt en klimaatneutraal opereert. Met onze tools en adviezen helpen wij bouwprofessionals een bewust, duurzame keuze te maken. Een keuze met impact die, samen met andere partijen in de keten, tot verdere verduurzaming zal leiden. Vanzelfsprekend zijn we trots dat NIBE een gerenommeerde partij als Unilin kan ondersteunen bij hun business.

Duurzaamheid vormt al jaren één van de kernwaarden binnen Unilin, waarbij we o.a. verregaand focussen op inzetten van afvalstoffen als grondstof, energieverbruik reduceren en investeren in groene warmte en elektriciteit. Dankzij de samenwerking met NIBE kunnen we hieromtrent transparant communiceren naar de markt die hierdoor geïnformeerde, duurzame keuzes kan maken‘, aldus Tino Mulle, Chief Sustainability Officer Unilin.

Een LCA maakt de milieuprestaties van producten inzichtelijk over de volledige keten en laat zien wat de belangrijkste bijdragers aan de milieueffecten zijn. De informatie kan gebruikt worden om de meest duurzame, haalbare optie te selecteren, verbetermogelijkheden vast te stellen en de impact van mogelijke veranderingen te analyseren. De milieuprestaties van het product kunnen vervolgens in een EPD gepresenteerd worden aan het grote publiek.

Share Button