Sfeerbeheer werd opgericht in 1996 en introduceerde Ben & Jerry’s super premium ijs in de Benelux door middel van innovatieve merkpromotie, zonder te adverteren. Sinds de introductie is de omzet sterk gegroeid, tot ruim een miljoen liter ijs per jaar. Hiermee is Ben & Jerry’s in Nederland marktleider op het terrein van super premium ijs. Ex’tent heeft een meerderheidsbelang in Sfeerbeheer. Algemeen directeur Rens Groeneveld van Sfeerbeheer blijft in de nieuwe organisatie verantwoordelijk voor Ben & Jerry’s in de Benelux.

Ex’tent is een actieve investeerder van venture capital in Nederland, België en de Verenigde Staten, met belangen in o.a. onderwijs (www.expression.edu), farmacie (www.advancedimmunit.com), breedband communicatie (www.exovision.com) en speciale winkelformules .

Volgens directeur Frank Monstrey van Ex’tent is dit een goed moment voor desinvestering: “Wij hebben Sfeerbeheer vanaf de prille start gesteund en we hebben het bedrijf zien groeien tot een volwassen onderneming. Dit is voor ons een logisch en opportuun moment om uit te stappen. Unilever is eigenaar van Ben & Jerry’s wereldwijd en de juiste partij om verdere groei in de Benelux in de komende jaren te realiseren. Unilever heeft aangekondigd dat zij de sociale waarden van verantwoord ondernemen die Ben & Jerry’s tot zo’n uniek bedrijf maken zal voortzetten.”

Bel voor meer informatie Birgitta van Loon:

Vandaag woensdag 12 november 2003 op 015 – 2624381 of 06 – 51411102,
Donderdag 13 november 2003 vanaf 09.00 uur Ex’tent: 0343 – 492100

Feiten:

Ben & Jerry’s Benelux werd in 1996 opgericht door Sfeerbeheer BV. Rens Groeneveld blijft in de nieuwe organisatie verantwoordelijk voor Ben & Jerry’s in de Benelux. Ben & Jerry’s Benelux kwam positief in het nieuws door de benoeming van een jongere tot volwaardig lid van de Raad van Commissarissen.

Ben & Jerry’s wordt nu verkocht in supermarkten en videotheken. In Nederland voert het merk 14 smaken. De populairste smaak van dit moment is Karamel Sutra, caramel roomijs met brokken chocolade.