Het rapport van het CDP geeft de visies van bedrijven in de Financial Times 500 op de problematiek rond klimaatverandering. In het rapport is Unilever opgenomen in de Climate Disclosure Leadership Index, een prestigieuze erelijst voor mondiale bedrijven die de uitdagingen van klimaatverandering actief aangaan.

De onderzoekers van de Dow Jones Sustainability Indexes legden in een verslag van twee pagina’s de nadruk op Unilevers prestaties op het gebied van duurzaamheid in de voedingsmiddelenindustrie. Hierin worden als belangrijke wapenfeiten genoemd Unilevers Choices-programma (‘Ik Kies Bewust’, een logo dat consumenten helpt gemakkelijker een bewuste keuze te maken voor voedingsmiddelen met een gezondere samenstelling) en Swasthya Chetna, het ambitieuze hygiëneprogramma in India,.

Patrick Cescau, Group Chief Executive van Unilever: “Unilevers aanhoudende toppositie in de Dow Jones SustainabiIity Indexes weerspiegelt de impact van onze jarenlange inzet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze externe objectieve indicator laat zien hoeveel vooruitgang we hebben geboekt in onze prestaties op sociaal en milieugebied, en in onze verslaggeving over een onderwerp dat voor beleggers steeds belangrijker wordt.”

Gavin Neath, Senior Vice President global corporate responsibility, voegde hieraan toe: “Duurzaamheid vormt een integraal onderdeel van een succesvolle bedrijfsvoering voor Unilever. Door consumenten in landen als India en China voor te lichten over voeding en persoonlijke verzorging zorgen we niet alleen voor een betere kwaliteit van leven, maar ook voor een steviger positie in opkomende markten, die meer dan 40% van onze wereldwijde omzet vertegenwoordigen.”

Over het Carbon Disclosure Project
Het Carbon Disclosure Project is een speciaal project van Rockefeller Philanthropy Advisors in New York. Het is tegenwoordig een groep van meer dan 315 mondiale investeerders met een totaalbedrag aan activa van meer dan $ 41 biljoen.

De Climate Disclosure Leadership Index (CDLI) wordt samengesteld door Innovest, een bedrijf dat rapportages maakt. De Index bestaat uit 68 Financial Times 500-bedrijven die zich onderscheiden door hun antwoorden in het onderzoek van het Carbon Disclosure Project naar hun verslaggeving over de uitstoot van broeikasgassen en een beoordeling van hun strategieën op het gebied van klimaatverandering.

De bedrijven in de Climate Disclosure Leadership Index hebben zich onderscheiden doordat zij hebben laten zien zich bewust te zijn van de risico’s en kansen die klimaatverandering met zich meebrengt, alsmede door de kwaliteit en effectiviteit van hun programma’s waarmee zij zijn gestart om de totale uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Meer informatie over CDP, de CDP-rapporten en de antwoorden van de genoemde bedrijven is te vinden op www.cdproject.net. Het CDP5-rapport is geschreven door Innovest Strategic Value Advisors: www.innovestgroup.com.

Over de Dow Jones Sustainability Indexes
De Dow Jones Sustainability Indexes, die zijn geïntroduceerd in 1999, vormen de eerste mondiale indexen waarin de financiële prestaties worden gevolgd van toonaangevende bedrijven wereldwijd die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben.

Het jaarlijkse overzicht is gebaseerd op een grondige beoordeling van de prestaties van bedrijven, zowel economisch als op sociaal en milieugebied, waarin onderwerpen aan de orde komen als corporate governance, klimaatverandering, standaarden binnen de toeleveringsketen en arbeidsomstandigheden.

De DJSI worden samengesteld door SAM Group, een Zwitsers bedrijf voor financiële diensten dat is gespecialiseerd in duurzaam beleggen. In het onderzoek van dit bedrijf komen de meest duurzame bedrijven in de Dow Jones World index en de European STOXX index naar voren.