Thema van de 17de editie van het Nationaal Sustainability Congres is ‘Purpose, Action, Impact!’. Na de opening van het congres door Ruud Koornstra, energiecommissaris van Nederland, staat een spannende dialoog op het programma. Spannend omdat het een dialoog is met de onderneming Shell waarvan de ‘purpose’ veel ter discussie staat.

Waar staat Shell nu eigenlijk voor? Zoveel mogelijk olie en gas produceren en waarde genereren voor de huidige aandeelhouders? Is de toekomstige waarde niet juist te vinden in duurzame energie? Waarom investeert Shell niet veel meer middelen in duurzame energie? Hoe kan Shell aan de vraag naar energie blijven  voldoen  en tegelijk vol in zetten op het tegengaan van klimaatverandering? Is de uitdaging voor Shell niet om zelf volledig de purpose aan te passen?

Milieu- en klimaatdeskundige Jan Paul van Soest gaat hierover in dialoog met Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland. Ondernemer en generatiedeskundige Talitha Muusse zal het gesprek modereren.

Meer informatie? Kijk op de congreswebsite