UN Global Compact zoekt jonge SDG Pionier

UN Global Compact is op zoek naar een jonge en toekomstige leider binnen het bedrijfsleven, in welke functie dan ook, die business als kracht gebruikt om de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen te ondersteunen. Word of ken jij de eerste Nederlandse SDG Pionier?

Het SDG Pionier programma maakt onderdeel uit van de UN Global Compact “Making Global Goals Local Business” campagne. Samen met zestien andere landen, is Global Compact Netwerk Nederland het SDG Pionier programma gestart om de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen te vertalen naar lokale omstandigheden. Een aantal van de landen die het programma ook zijn gestart, zijn Bangladesh, Egypt, United Kingdom en Italië. De afgelopen weken is elk land begonnen met de zoektocht naar haar eigen SDG Pionier. Dit laatste maakt dit jaar speciaal. Het is de eerste keer dat elk land een lokale SDG Pionier kan selecteren en erkennen.

Criteria

Elke young professional (35 jaar of jonger), die zich binnen zijn of haar werk of onderneming inzet voor de SDGs, kan zich aanmelden. Het maakt niet uit welke positie iemand heeft binnen het bedrijf. De enige vereiste is dat het bedrijf of onderneming lid is geworden van het Global Compact Netwerk vóór 1 september 2018. Daarnaast moet het bedrijf tenminste één Communication of Progress (CoP) hebben getekend. Young professionals kunnen zichzelf aanmelden, of kunnen door iemand anders genomineerd worden. Ben je een CEO of iemand van het management van het lidbedrijf van het Global Compact netwerk? Dan kun jij ook een veelbelovende young professional nomineren.

Nederlandse SDG Pionier

In mei zullen alle lokale SDG Pioniers geselecteerd worden. De geselecteerde Nederlandse SDG Pionier zal door het internationale Global Compact Netwerk erkent worden. De pionier krijgt de mogelijkheid om Global Compact Netwerk Nederland te vertegenwoordigen op een manier die binnen zijn of haar tijdsbestek past. De Nederlandse SDG Pionier zal de eer krijgen te mogen spreken tijdens (tenminste één) evenement van Global Compact Nederland. Door het delen hoe hij of zij aan de zeventien SDGs werkt, en hoe we deze samen voor 2030 kunnen realiseren, zal de SDG Pionier anderen kunnen inspireren om ook een bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals.

De lokaal geselecteerde SDG Pionier kan daarnaast deelnemen aan de ‘Global Round’ van de campagne, die eind mei begint. De groep Global SDG Pioniers zullen in september 2019 bekend worden gemaakt en erkent worden tijdens de 74e editie van de UN General Assembly in New York. Word jij één van de volgende SDG Pioniers?

Afbeelding: UN Global Compact.

Share Button